Web Analytics

Sfatul polițiștilor argeșeni: „Nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea!”

de | 9.01.2020 17:24 | Actualitate

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea.
„Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență”, averizează IPJ Argeș, după accidentul produs atăzi, în care un bărbat de 46 de ani, din Băbana, care conducea un autoturism pe bld. Nicolae Bălcescu, nu a acordat prioritate unui pieton aflat in traversarea strazii pe marcajul pietonal.

Victima, o femeie de 54 de ani, din Pitesti, a fost transportată la spital cu contuzii și suspiciune de fractură la un membru inferior.

„Acționați pedala de accelerație cu moderație și luați în considerare că partea carosabilă poate fi acoperită cu polei. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic”, mai spune IPJ Argeș.

Pietonilor le recomandă să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor, să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă sau după lăsarea întunericului.

„Nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase şi traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă”, încheie IPJ Argeș.
Foto Facebook Poliția Română

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii