Web Analytics

În sfârșit, Primăria Pitești permite accesul IJJ la sistemul de supraveghere al Poliţiei Locale

de | 5.04.2019 12:18 | Actualitate

Jandarmii vor putea interveni mai prompt în Piteşti în baza unui parteneriat ce va permite accesul IJJ la sistemul de supraveghere al Poliţiei Locale. Documentul nu a fost încă parafat, dar cel puțin actualul primar, Sorin Apostoliceanu, a dat un aviz favorabil solicitării reiterate de IJJ Argeş, după ce în mandatul lui Cornel Ionică, vizualizarea imaginilor surprinse de sistemul de supraveghere al Poliţiei locale Piteşti nu a fost permisă.

„ Obiectivul este un timp de intervenţie cât mai scurt, iar acolo unde avem astfel de parteneriate, la Mioveni, Ștefănești, beneficiile se văd: în zona Făget din Mioveni, spre exemplu, când s-a încercat tăierea tirolianei, în două minute echipajul Jandarmeriei a fost lângă autori. Chiar dacă pentru noi e o sarcină în plus, pentru siguranţa cetăţeanului e mult mai bine, pentru că echipajele de jandarmi pe care le avem pot interveni în cel mai scurt timp, dat fiind faptul că imaginile sunt monitorizate 24 din 24 de ore. Nu ne interesează toate cele peste 200 de camere amplasate în oraş, ci doar cele din parcuri, de exemplu, şi din zone rău famate, ca, de exemplu, Coremi”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, colonelul Gheorghe Lupescu, comandantul IJJ Argeş.

Jandarmeria Argeș aşteaptă acordul pentru realizarea unor astfel de colaborări şi la Topoloveni, Costeşti şi Curtea de Argeş.

În Pitești însă, IJJ încheie astăzi un parteneiat cu SC Publitrans, parteneriat care presupune prezenţa jandarmilor îmbrăcaţi civil sau în uniformă în autobuzele transportatotului local pe anumite trasee, pentru depistarea şi descurajarea hoţilor şi scandalagiilor.

Foto arhivă ObiectivGiurgiu.Ro

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii