Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!”
În luna octombrie 2021, „Jurnalul de Argeș” a lansat campania „O stradă și un bust pentru Constantin Stroe în Pitești”, pentru recunoașterea meritelor lui Constantin Stroe, fostul director general și vicepreședinte al Consiliului de Administrație de la Dacia, dar și fostul președinte al Asociației Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, care a murit în 2016. În această ediție și-a spus punctul de vedere istoricul și publicistul sportiv Sevastian Tudor, fost director al Teatrului „Alexandru Davila” Pitești. „Campania este foarte bine făcută, în sensul că era chiar necesară pentru un om pe care Piteștiul trebuie să îl onoreze chiar și dacă nu mai este, după moarte. A fost un om deosebit în viața Argeșului în general, a Mioveniului și a Piteștilor în special. Așa cum are și în orașul Mioveni, merită și în Pitești o recunoaștere printr-o statuie și, sigur, și printr-o stradă”, ne-a declarat Sevastian Tudor, care are și o idee pentru locul în care ar putea fi poziționată statuia.
„M-am tot gândit. E o problemă cu străzile, dar trebuie. Așa cum am găsit, de exemplu, pentru Constantin Zărnescu o stradă, fostul mare actor al Piteștilor și fost director de teatru, directorul secției de Estradă ș.a.m.d., așa putem găsi și pentru Constantin Stroe. Trebuie luat pas cu pas. O stradă care să nu fie nici prea ascunsă, într-un cartier mai depărtat de centru, dar să nu provoace nici probleme de ordin administrativ, adică schimbările cărții de identitate, însă trebuie, este necesar. Nu știu, poate că undeva pe lângă Finanțele Publice, acolo cel puțin statuia ar avea loc. E un spațiu în parcul din fața Finanțelor Publice, iar pentru stradă trebuie găsită o soluție, discutat cu factorii de decizie, cu arhitecții”, e de părere Sevastian Tudor.
„Și-a pus amprenta asupra fotbalului în Pitești”
„Mi-l amintesc ca un om agreabil. Am discutat de mai multe ori cu dânsul. Și-a pus amprenta asupra fotbalului în Pitești, nu mai amintim ce a făcut pentru Uzina de Autoturisme, dar e vorba de FC Argeș. Este omul care a readus-o, când echipa era la pământ și retrogradase în Liga a doua, în prima Ligă, a ajutat-o cât a putut până a fost privatizată, preluată de altcineva și s-a implicat cam în toate activitățile sportive, culturale, nu numai că participa, dar a și ajutat. Ajuta foarte mulți oameni, după câte știu”, și-a amintit Sevastian Tudor. Când era la liceu, Sevastian Tudor a și jucat fotbal la juniori, câteva luni la Dinamo Pitești, prin 1968.
Citește și Victor Jigman: „Vă propun ca parcul din Craiovei să se cheme Parcul Tineretului «Constantin Stroe»”
0 Comentarii