Web Analytics

Sesiune de informare despre piaţa unică digitală

de | 24.01.2019 12:55 | Cultură

Săptămâna trecută, Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat un seminar de informare despre piața unică în sectorul digital, libera circulație a bunurilor și serviciilor în mediul online. Protagoniștii principali ai acestui eveniment au fost 34 de elevi de la Școala Gimnazială ”Ion Pillat” din Pitești, îndrumați de domnul profesor Gabriel Matei, care au fost dornici să cunoască aspecte importante cu privire la noile tehnologii și care sunt acțiunile întreprinse de Uniunea Europeană în acest domeniu.

La activitate, alături de consilierii Europe Direct Argeș, au luat parte două voluntare ale Centrului de Informare Europeană, Alexandra Lucia Brînaru-Mitrofan și Adelina-Elena Proistosu, care au vorbit despre importanța pieței unice digitale, care cuprinde marketing-ul digital, comerțul electronic și telecomunicațiile, un spațiu în care oamenii și întreprinderile pot să facă schimburi, în condiții de siguranță, la un cost accesibil.
Prin exercițiile interactive propuse de voluntare și realizate de către elevi, au fost identificate oportunitățile pe care piața unică digitală le oferă cetățenilor, cum aceasta contribuie la îmbunătățirea accesului la informații și cultură, la sporirea facilităților de angajare, precum și la cumpărarea de produse și servicii online în spațiul economic european.
Acțiunile pe care le întreprinde Uniunea Europeană cu privire la eliminarea taxelor de roaming, securitatea cibernetică, concurența de pe platformele online și inițiativa WiFi4EU, care sprijină instalarea de puncte de acces Wi-Fi publice gratuite în comunitățile locale din întreaga UE, prezentate de către reprezentanții Europe Direct Argeș, au sporit, de asemenea, atenția tinerilor prezenți. Aceștia au descoperit că, la nivelul României, 224 de localități beneficiază de puncte de acces gratuit la internet wireless în spații publice, printre care se numără și localitățile Bradu, Suseni, Morărești și Topoloveni, din județul Argeș.
Realizarea pieței unice digitale este vitală pentru viitorul economic al Europei, fiind una dintre cele 10 priorități de comunicare ale Comisiei Europene.
La finalul activității, tinerii au primit materiale cu informații despre subiectele discutate, broșuri provenite de la Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene. Astfel, informația ajunge și în casele tinerilor participanți pentru ca, împreună cu cei dragi, de ce nu, să descopere și mai multe oportunități pe care le oferă Uniunea Europeană.
Georgeta-Elena Ştefan-Nicolescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii