Web Analytics

Șercan: „Demisia ministrului Sorin Cîmpeanu după scandalul plagiatului e un gest de normalitate”

de | 30.09.2022 10:01 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Jurnalista Emilia Şercan, care a formulat recent acuzaţii de plagiat la adresa ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu, afirmă că demisia acestuia reprezintă un gest de normalitate.

”Demisia după un astfel de scandal e un gest de normalitate”, a scris, pe Facebook, Emilia Şercan.

Citește și: Casa Poporului, Palatul Cotroceni și Palatul Victoria – exceptate de la obținerea autorizațiilor pentru securitate la incendiu

Sorin Cîmpeanu a anunţat că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei. ”A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca ” omul care construieşte” şi nu unul ”care dărâmă”. ”Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar. 

Citește și: Ministrul Educației și-a dat demisia

Cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediţii anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 şi 1993 şi 2000.  

Jurnalista Emilia Şercan relatează că ministrul şi-a însuşit în mod fraudulos şi paternitatea creaţiei celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secţiuni din cursul universitar, potrivit news.ro.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *