Web Analytics

Șerban Valeca, despre protestele din PSD Argeș: “Vom avea discuții și cred că își vor retrage demisia”

de | 21.02.2019 14:43 | Politica si Administratie

După valul de demisii din PSD Argeș, președintele PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca, a organizat o conferință de presă în care și-a prezentat opinia față de protestele acestor membri. Au fost prezenți Dan Manu, președintele CJ Argeș, Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, Liviu Țâroiu, primarul de la Câmpulung și Ion Dumitru, primarul comunei Albota.

Demisiile sunt cauzate de faptul că Lucrețiu Tudor nu a rămas în funcția de director executiv al Direcției Finanțelor Publice Argeș. Cei care și-au dat demisia susțin că organizația PSD Argeș, în frunte cu președintele Șerban Valeca, nu l-a susținut la București pe Lucrețiu Tudor pentru ca acesta să-și păstreze funcția.

Șerban Valeca spune că vina nu-i aparține pentru numirea lui Dumitru Braia pe postul de director interimar al Finanțelor Argeș și explică de ce:

Referitor la situația creată săptămâna trecută prin discuțiile de la organizația PSD Pitești, vreau să vă spun că, în primul rând, nu pot fi bănuit nicio clipă de neloialitate față de organizație. În sensul că, în limita legii, propunerea cu domnul Tudor la Finanțe s-a făcut. Faptul că nu a fost aprobată de către noua conducere a ANAF-ului, care nu a ținut cont de organizația de la Argeș și nici de mine, pentru că ei și-au făcut niște proceduri interne pe care le-au derulat până acum pentru mai multe localități din țară. În privința limitării legale pe care noi putem să o facem, am vorbit cu colegii și, inclusiv, cu domnul președinte Gentea și i-am spus, în ziua respectivă, să nu se pripească, pentru că dacă lucrurile făcute emoțional pot fi în regulă, de aici până la a face pasiune, care poate determina o reacție în lanț, e distanță lungă. Ca și în administrație, dacă răspunzi de o organizație mai mare, trebuie să ai niște limite ale pasiunii. Eu sper să mai discutăm, oamenii să înțeleagă ce se poate și ce nu, să înțeleagă procedurile legale. Repet, între emoție și pasiune e un pas mare. Emoția este firească, poate nervi de moment, dar până la a pune pasiune într-o chestie de genul ăsta e un pas mare. Au fost foarte multe situații și nemulțumiri în toate județele, dar nu s-a ajuns la așa ceva. Totuși, județul Argeș are poziții importante la București, deși nu câte și-ar fi dorit. Nu știu care a fost motivul, dar de aici până a lua foc toată organizația, în condițiile în care au avut toată susținerea…. Întrebarea firească a fost și am pus-o și eu în Comitetul Executiv Central, de ce nu se dă examen și se termina toată această discuție, care nu e prea în regulă. Vor mai fi situații în care nu tot ceea ce ne dorim noi se poate întâmpla, nu a depins de niciun membru al organizației, nu suntem nici noi Dumnezei acolo. Nu știu cine l-a susținut pe domnul Braia sau dacă l-a propus cineva”.

Președintele PSD Argeș a recunoscut că, până acum, nu s-a întâlnit cu Cristian Gentea, liderul organizației municipale pentru a discuta pe marginea acestui subiect controversat.

Șerban Valeca e de părere că membrii care și-au dat demisia se vor răzgândi între timp: “Cei care sunt membri în biroul permanent și-au prezentat demisia. O să discutăm și o să se liniștească, probabil s-au lămurit între timp. Mulți au bănuit că eu nu am vrut să îl susțin pe Lucrețiu Tudor, apoi și-au dat seama că nu e din cauza mea. Au rămas mai puțini cei care pun gaz pe foc. Cu timpul, vom avea discuții și cred că își vor retrage demisia. Nu știu cine l-a propus pe Braia sau dacă l-a propus cineva”, a menționat președintele PSD Argeș.

Ducele de Albota, primarul Ion Dumitru: “Țin neapărat ca Bucureștiul să ne respecte“

Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, care este și vicepreședinte al PSD Argeș, a comentat și el ceea ce s-a întâmplat de curând în partid. “Într-un birou executiv, dacă votăm și la trei zile am constatat că altul e rezultatul, am votat degeaba. Am crezut că vocea și votul nostru ajung la București. La București s-a întâmplat altceva, e regretabil. Era momentul să facem un protest mai mare. Părerea mea personală este că puteam să facem mai mult zgomot din cauza faptului că nu se ține cont de noi. Dacă nu suntem utili și dacă votul meu nu contează, stau la Albota, că am de lucru. Chiar am de lucru (…)! Noi am gestionat prost această situație. Trebuia să ne adunăm în Biroul Executiv și să dăm o notă, până la urmă, București-ului, să atragem atenția în scris că nu ne convine ce se întâmplă cu deciziile noastre, nu să ne dăm demisia. Să facem, in Biroul Executiv, o informare la București, să aflăm ce au de gând cu noi. De ce noi votăm și ce fac ei e cu totul altceva. Așa trebuia să facem, dar n-am gestionat-o bine. Domnul Gentea trebuia să vină aici, să ne adune. O să facem lucrul acesta. Eu mă simt foarte aiurea pentru că noi luăm o decizie, iar la București se întâmplă altceva. Numai eu știu că, de fiecare dată, în campaniile electorale, n-am trădat, am alergat și pentru acest București și atunci țin neapărat ca Bucureștiul să ne respecte“, a declarat primarul de la Albota.

Ion Georgescu: “Cred că exagerați. Practic, n-a plecat nimeni din PSD“

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a intervenit în discuție: “Cred că exagerați. În primul rând, nu s-a întâmplat nimic. Să vă spun de ce. Este o chestie internă a partidului. Din punct de vedere administrativ, lucrurile merg bine în Pitești. Sunt de acord cu supărarea lui Gentea, nu sunt de acord cu manifestarea lui. Practic, n-a plecat nimeni din PSD. Avem 18.000 de membri. Echipa de la Pitești și întregul birou funcționează, practic a fost o manifestare care a scăpat de sub control. Se exagerează peste tot. Unii și-au dat demisia din funcții pe care nu le-au avut. Din 18.000 de membri, 3-4 oameni sunt supărați. Asta este părerea mea“

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii