Web Analytics

Septuagenar beat, împiedicat să provoace o tragedie în trafic

de | 22.07.2022 10:45 | Actualitate, Home

Un conducător auto din Moșoaia a reușit să evite o tragedie colectivă care ar fi putut avea loc pe DN 7C Pitești-Curtea de Argeș, pe raza localității Merișani. Un șofer în vârstă de peste 70 de ani (foto), în stare de ebrietate și decis să își pună capăt zilelor, i-a ieșit în față și i-a atras atenția prin faptul că mergea haotic. Noroc că tânărul din Moșoaia a dovedit spirit civic și hotărâre. L-a urmărit, l-a semnalizat din faruri și în cele din urmă l-a oprit într-o parcare și a reușit să îi ia cheile până a venit Poliția.

„Am fost la Curtea de Argeș, săptămâna trecută. Era sâmbătă și nenea ăsta era să se omoare în fața ochilor mei. Mi-a ieșit în față pe la Merișani. Megea haotic, când în stânga, când în dreapta. Nu reușea să țină banda. Mergeam în spatele lui, nu mergea deloc bine și m-am gândit că s-a întâmplat ceva, vreun infarct. Prima dată te gândești la o boală, ceva. A evitat un cap de pod, se ducea când pe contrasens, când spre marginea drumului. Am încercat să îl opresc, i-am făcut din fauri. Am mers în spatele lui vreo doi kilometri.

Citește și Turistă accidentată în Munții Făgăraș. A fost solicitat elicopterul SMURD

L-am depășit să văd dacă stă bine la volan sau e căzut într-o parte. Ușor-ușor, a intrat într-o salvare. Am văzut că e băut. I-am luat cheile și am sunat la 112. Nu l-am mai lăsat să plece, pentru că se putea întâmpla o tragedie. Au venit și i-au pus etilotestul. I-au făcut dosar penal. Cred că avea peste 70 de ani. De față cu mine a băut din bidonul de vin. Avea un bidon de vin roșu, de doi litri. I-am zis să nu mai bea. Mi-a zis că și așa a încheiat socotelile, că a trăit destul. Că vrea să se omoare. I-am zis: omori pe alții, Doamne ferește! Era să lovească un Logan de pe contrasens, noroc că șoferul celălalt a tras de volan și s-a dus pe margine de tot.

Cât timp așteptam poliția, a scos bani, mai multe bancnote de 200 de lei. Cred că erau 70-80 de milioane acolo. Mi-a întins ditamai teancul. Nu am pus mâna pe bani. Am fost deja la Poliție să dau declarație. Acum trebuie să mă duc și pe la Tribunal, pentru că mi-au spus domnii polițiști că i-au făcut dosar penal că avea alcoolemia mare. Dar dacă vrei o societate sănătoasă, trebuie să te implici…”, ne-a povestit Florian.

Citește și Două persoane rănite în urma accidentului din Câmpulung

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *