Web Analytics

Senatorul Șerban Valeca dezaprobă zvonul: „N-a fost nicio nominalizare”

de | 6.09.2018 13:10 | Actualitate, Dezvăluiri

În presa locală, a apărut zvonul că senatorul Șerban Valeca, liderul PSD Argeș, ar fi din nou propus ca Ministru al Cercetării, însă Șerban Valeca neagă vestea care a apărut astăzi și declară următoarele:

„Nu stiu cine v-a spus. N-a fost nicio nominalizare. Acestea sunt afirmații care n-au fundament. A fost o discuție la Neptun, sâmbătă, pe care am avut-o cu colegii din conducerea partidului, privitoare la domeniu. Discuția a avut loc deoarce ministrul îsi dăduse demisia. Având în vedere că în prima variantă de rechizitare se tăiau foarte mule fonduri de la cercetare, am susținut că domeniul trebuie să rămână cu banii care s-au alocat de la început, inclusiv să se aloce niște fonduri suplimentare pentru proiectele de cercetare din România. Am reușit acest lucru. Aceasta a fost discuția, urmând ca discuția despre cabinet să aibă loc ulterior, probabil săptămâna viitoare. Am discutat pe principiul de fonduri, cumva, politic, eu răspund de acest domeniu. Am susținut domeniul, să nu fie afectat de rechizitare negativă”, a spus senatorul Șerban Valeca pentru Jurnalul de Argeș.
„N-a fost nicio nominalizare, nu știu cine lansează zvonurile acestea. Eu am spus mereu că suntem bolnavi de <<zvonificări>> (Sic!) și că e bine să întrebăm!”, a declarat Șerban Valeca, liderul PSD Argeș.

Senatorul a mai deținut acestă funcție și în Guvernul Grindeanu.
De asemenea, Șerban-Constantin Valeca a fost ministru delegat al Cercetării și în guvernul Năstase, în perioada 2000-2004.

Foto: Mediafax.ro
M. T.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii