Web Analytics

Senatorul Iani Popa: „E cel mai bun moment pentru ca PSD-ul să fie înlăturat în Argeş”

de | 20.04.2016 17:01 | Politica si Administratie

# PNL şi-a lansat candidaţii în prezenţa preşedinţilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga

Vinerea trecută, la Casa Sindicatelor, a avut loc, în prezenţa unei săli arhipline, lansarea candidaţilor PNL Argeş la alegerile locale din data de 5 iunie. La eveniment au participat şi copreşedinţii partidului la nivel naţional, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.
Moderatorul evenimentului a fost nimeni altul decât preşedintele PNL Argeş, senatorul Iani Popa. Acesta a trecut în revistă foarte repede toţi cei 102 candidaţi la funcţia de primar, prezentându-i în ordinea alfabetică a localităţilor unde aceştia candidează. 18 primari în exerciţiu vor candida din partea PNL pentru un nou mandat, fiind vorba de: Cătălin Manta – Albeştii de Muscel, Gheorghe Stancu – Boţeşti, Nicolae Tarbă – Bughea de Sus, Ion Tănase – Buzoeşti, Dumitru Diaconu – Ciomăgeşti, Virgil Baciu – Corbi, Ion Baicea – Costeşti, Gheorghe Purcaru – Morăreşti, Constantin Bâlea – Oarja, Ion Dumitrache – Poiana Lacului, Dragoş Boncea – Poienarii de Argeş, Ion Banzea – Poienarii de Muscel, Alexandru Niţu – Slobozia, Nicolae Vidan – Ştefan cel Mare, Dorin Bărbuceanu – Ştefăneşti, Doru Radu – Suseni, Nicolae Barbu – Valea Iaşului şi Floricel Popa – Vedea. Cât despre candidatul liberalilor la primăria Câmpulung, Bogdan David, în momentul în care a fost prezentat publicului, senatorul Popa a menţionat că „pe nedrept nu e primar în funcţie”. Mai trebuie spus că, dintre toţi candidaţii, avocatul Narcis Sofianu – candidatul PNL la Primăria Piteşti, primarul Ion Baicea de la Costeşti şi viceprimarul Cristian Mitrofan de la Curtea de Argeş au avut cei mai numeroşi susţinători în sală.

„A venit momentul ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie un liberal”

Încă din startul evenimentului, senatorul Iani Popa şi-a exprimat convingerea că liberalii argeşeni vor câştiga alegerile locale din vara acestui an. Şeful PNL Argeş nu a ratat nici ocazia de a trimite săgeţi în direcţia celor care au dezertat din organizaţia judeţeană. „Văzând sala arhiplină, sunt mândru că suntem atât de mulţi. Am fost şi mai mulţi, dar am rămas doar cei care contează, cei drepţi şi cei mai buni dintre noi”, a afirmat Iani Popa. Acesta a mai vorbit şi despre alegerile pentru preşedinţia Consiliul Judeţean Argeş, acolo unde el însuşi candidează. „Este cel mai bun moment pentru ca în Argeş PSD-ul să fie înlăturat de la conducerea administraţiei. De 26 de ani conduc acest judeţ şi de 24 de ani, de când s-a înfiinţat Consiliul Judeţean, numai ei au avut preşedinte şi n-au făcut nimic. A venit momentul ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie un liberal. Am să vă rog un singur lucru: să aveţi curaj pentru că vom câştiga alegerile”, a mai spus Iani Popa.

Narcis Sofianu: „Cei din PSD trebuie opriţi să facă ceea ce au făcut până acum în Piteşti”

În discursul său, Narcis Sofianu, candidatul liberalilor la Primăria Piteşti, a făcut o radiografie generală a municipiului reşedinţă de judeţ, la începutul anului 2016. „Candidez la funcţia de primar în municipiul Piteşti – a spus Sofianu – pentru a reda piteştenilor mândria de a fi piteşteni şi pentru a avea cu toţii condiţii de viaţă mult mai bune. Trăim în municipiul Piteşti astăzi, 2016, şi nu ne vine să credem că asistăm la unul din cele mai mari mistere din istoria localităţii noastre: nu ştim de ce ne mor copiii şi de ce piteştenii vin la spital şi mor de gripă. Nu ştim de ce oraşul nostru, care este tăiat de râul Argeş, ne oferă la robinet o apă scumpă, boierească, ce ar trebui să fie dată la alegere, carbogazoasă, plată, după cum o vrea cetăţeanul care plăteşte pentru ea. Nu ştim de ce patru mandate un domn viceprimar umblă cu maşina făcută pe bani publici cu geamuri negre astfel încât copiii din cartiere, fiind educaţi cu ceea ce văd la televizor, se tem ca nu cumva dl viceprimar să fie vampir şi să se ferească de soare. Ne-am născut în Oraşul Lalelelor, dar Piteştiul a devenit „Oraşul Pavelelor”, un laborator unde se experimentează mediocritatea în administraţia publică şi unde progeniturile administrative ale lui Tudor Pendiuc se joacă nesupravegheate cu banul public”. Narcis Sofianu a mai afirmat că în cazul în care nu va câştiga alegerile din 5 iunie va intra în componenţa Consiliului Local şi se va implica într-un alt mod pentru ca „Primăria Piteşti să devină o afacere nerentabilă pentru cei din PSD”. „Eu cred că cei din PSD trebuie opriţi să facă ceea ce au făcut până acum în Piteşti. Niciun membru PNL n-a luat şpagă de la maxi-taxi, urbanism sau pieţe şi nu-şi angajează nepoatele, amantele, soţiile, ginerii în societăţile care oferă utilităţi publice la preţuri dintre cele mai mari din ţară”, a mai spus Sofianu.

Alina Gorghiu: „Îmi doresc ca liberalii, prin Narcis Sofianu, să spargă monopolul politic al PSD în Argeş”

Copreşedinta PNL Alina Gorghiu s-a arătat nemulţumită de faptul că singurele trei doamne care vor candida la funcţia de primar au fost plasate pe scenă tocmai pe ultimul rând de scaune. Imediat s-a dispus remedierea situaţiei prin mutarea unor candidaţi din primul rând, ceva mai în spate şi venirea doamnelor în faţă. „Pentru prima dată am convingerea că am ales cei mai buni candidaţi, cei mai dezinhibaţi şi lipsiţi de complexe faţă de PSD. Îmi doresc ca liberalii, prin Narcis Sofianu, să spargă monopolul politic al PSD la Primăria Piteşti și prin Ion Popa la conducerea Consiliului Judeţean Argeş”, a spus Alina Gorghiu.

Vasile Blaga: „Luaţi cât Prahova şi vom fi mulţumiţi şi eu şi dna Gorghiu!”

Şi Vasile Blaga a ţinut să le transmită candidaţilor la primăriile judeţului că e nevoie de „multă, multă muncă pentru că voturile nu vin de la sine, doar pe siglă şi pe nume”. „Nu am avut până acum rezultate extraordinare în Piteşti şi Argeş. Şi nu o dată am auzit: aici e Nicolescu, aici e Pendiuc. Bun, nu mai sunt. Situaţia s-a resetat. Nu aşteptăm de la Piteşti şi de la Argeş decât ceea ce aşteptăm de la un judeţ care seamănă leit ca structură electorală şi forţă economică. Luaţi cât Prahova şi vom fi mulţumiţi şi eu şi dna Gorghiu!”, a mai subliniat Vasile Blaga.
Material realizat de Iustina Harco-Burcea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii