Web Analytics

Senatorul Dănuţ Bica s-a adresat ministrului Mediului despre regularizarea pâraielor Bascov, Budeasa şi Cârcinov

de | 23.03.2023 12:30 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos în ceea ce privește regularizarea pâraielor Bascov, Budeasa și Cârcinov din județul Argeș. Parlamentarul de Argeș susține că ”lucrările de regularizare a pâraielor Bascov, Budeasa și Cârcinov reprezintă câteva dintre urgențele investiționale din domeniul hidrografic la nivelul județului Argeș, cu impact major în ceea ce privește protecția construcțiilor și terenurilor agricole și siguranța populației din zonele respective. Pentru susținerea celor menționate anterior vă informez că, în luna iulie 2014, pe teritoriul comunei Bascov, situată în vecinătatea municipiului Pitești, ca urmare a ploilor abundente, apele au inundat circa 360 de gospodării, iar viitura a determinat deraierea unui tren de persoane.

Comuna Bascov a fost afectată de inundații și în anii 2005 și 2019, iar gospodăriile cetățenilor din localitățile străbătute de aceste cursuri de apă sunt puse în pericol de fiecare dată când în zonă se înregistrează ploi torențiale. În consecință, având în vedere importanța deosebită a obiectivelor de investiții menționate anterior, vă rog ca, în completare la răspunsurile pe care le-am primit din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor la întrebările mele pe aceeași temă din ultimii șase ani, să-mi comunicați care este stadiul execuției lucrărilor raportat la calendarul asumat, din ce motive a fost întârziată realizarea acestora și care este termenul prevăzut pentru finalizarea proiectelor respective”.

Citește și Senatorul PNL de Argeş, Dănuţ Bica: „După îndeplinirea tuturor ţintelor şi a jaloanelor din PNRR, vor fi depuse încă două cereri de plată”

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „În urmă cu trei ani, Conacul Brătianu-Florica a căpătat statutul pe care îl merită”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole