Web Analytics

Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat de sistemele de depozitare a produselor agricole din Argeş

de | 17.08.2023 12:30 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în ceea ce privește sistemele de depozitare și unitățile de procesare a produselor agricole din Argeș.
Parlamentarul susține că agricultura reprezintă o componentă importantă a economiei argeșene, județul nostru având tradiție atât în domeniul creșterii animalelor, cât și în cultivarea cerealelor, legumelor, plantelor tehnice, pomilor fructiferi și viței de vie.

Dănuț Bica: ”Fermierii argeșeni au făcut eforturi considerabile în ultimii ani pentru a obține producții mai mari, superioare calitativ și competitive din punct de vedere al costurilor. În plus, o parte semnificativă a producției de legume și fructe se încadrează în categoria produselor obținute prin metode ecologice, fapt care îi conferă un spor de atractivitate atât în rândul consumatorilor români, cât și al celor din străinătate. Cu toate acestea, fermierii din agricultura argeșeană se confruntă în continuare cu probleme majore precum slaba capitalizare, lipsa mijloacelor de valorificare pe piață a produselor și capacitatea redusă a unităților de depozitare și de procesare. Această situație îi determină pe mulți dintre ei fie să-și vândă recoltele la capătul tarlalei, imediat după recoltare, la prețuri dezavantajoase, fie să le abandoneze pe câmp.

Având speranța că dumneavoastră veți dispune măsurile necesare pentru a-i sprijini pe fermierii români să-și poată valorifica în mod eficient producția, impulsionând dezvoltarea unei veritabile economii agroalimentare autohtone, vă solicit următoarele informații: Care este capacitatea totală de stocare în depozite și silozuri de care dispun fermierii din Argeș în momentul de față? În ce localități sunt amplasate acestea și ce tip de produse pot fi stocate?; Câte unități noi de depozitare și de procesare pentru produsele agricole s-au înființat sau și-au majorat capacitatea în județul Argeș de la 1 ianuarie 2022 până în prezent? Câte dintre acestea au beneficiat de sprijin financiar guvernamental?; Care este situația detaliată a investițiilor destinate creșterii capacităților de depozitare și de procesare a produselor agricole ce sunt programate pentru următorii doi ani la nivelul județului Argeș?”.

Citește și Senator Dănuţ Bica: „Generaţiile viitoare vor avea parte de un învăţământ de calitate”

Citește și Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat despre distribuirea medicamentului iodură de potasiu către populaţie

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole