Web Analytics
scris joi, 08.02.2024

Senatorul Dănuţ Bica, co-semnatar al proiectului de lege referitor la majorarea pragului de impozitare a pensiilor

PNL Argeș sprijină pensionarii cu venituri mici și susține că pragul de impozitare a pensiilor contributive trebuie să crească de la 2.000 la 3.000 de lei.
În prezent, impozitul pe pensiile contributive este de 10% din ceea ce depășește 2.000 de lei. Propunerea PNL ar însemna că pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Cum influențează această măsură realitatea pensionarilor? Majorarea pragului de impozitare ar aduce o creștere direct proporțională a veniturilor pentru peste 4,7 milioane de pensionari din România. PNL vizează o majorare indirectă a pensiilor sub 3.000 de lei, contribuind astfel la reducerea impactului inflației și la menținerea puterii de cumpărare a populației.
”Între proiectele de lege pe care parlamentarii PNL le doresc adoptate în sesiunea actuală se înscrie și cel cu privire la creșterea pragului până la care pensiile contributive sunt scutite de impozitare, de la 2.000 lei, cât este în prezent, la 3.000 de lei. Propunerea, dintre ai cărei co-semnatari fac parte, a fost inițiată de un grup de senatori și deputați liberali”, a spus senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica.

Senatorul Dănuţ Bica, co-semnatar al proiectului de lege referitor la majorarea pragului de impozitare a pensiilor

Citește și Dănuț Bica: ”90 de mii de gospodării din România vor beneficia de facturi mai mici la curent”

Citește și Sentinţă în dosarul în care un funcţionar de la AJFP Argeş a mituit doi comisari de la OPC care voiau să îi amendeze soţia. Consilierul Cătălin Cosma de la Finanţe a scăpat cu închisoare cu suspendare după ce a semnat acord de recunoaştere a vinovăţiei

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *