Web Analytics

Senatorul Bica – interpelare despre copiii dispăruţi în România în ultimii 5 ani

de | 19.08.2021 13:45 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatorul PNL Dănuț Bica s-a adresat ministrului Afacerilor Interne pentru precizări cu privire la copiii declarați dispăruți în România în ultimii 5 ani. Parlamentarul de Argeș a spus: ”Statisticile privind persoanele dispărute din România sunt tot mai îngrijorătoare. Potrivit acestora, mai mult de 3.000 de oameni dispar anual de acasă în țara noastră. Cele mai multe dintre acestea sunt copii, care fie pleacă de bunăvoie, pentru că sunt neglijați de părinți, fie sunt răpiți.

În acest context, având în vedere faptul că informațiile pe această temă care sunt prezentate pe site-ul Poliției Române sunt derutante, vă rog să răspundeți la următoarele întrebări: Care este numărul copiilor declarați dispăruți la nivel național în ultimii 5 ani, pe fiecare an în parte?; Care este repartizarea acestora pe tranșe de vârstă?; Care este numărul copiilor declarați dispăruți pe parcursul aceleiași perioade în județul Argeș?; Câți dintre aceștia au fost găsiți la nivel național? Dar în județul Argeș?; Câte dintre cazurile de recuperare a copiilor declarați dispăruți în această perioadă au fost rezolvate de către angajații Poliției Române?; Ce măsuri au fost sau urmează a fi implementate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a se realiza diminuarea numărului copiilor care dispar de la domiciliu?”.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica se interesează despre susţinerea financiară a liceelor cu profil agricol prin intermediul PNRR

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Susţinerea firmelor româneşti reprezintă un obiectiv de interes naţional”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii