Web Analytics
scris joi, 31.08.2023

Senator Dănuț Bica: ”Îl susțin pe Mihai Coteț în toate demersurile sale pentru salvarea Pădurii Trivale”

”Declararea Pădurii Trivale drept arie protejată de interes național a reprezentat unul dintre proiectele pe care le-am susținut în mod   constant pe toată perioada activității mele parlamentare.

Senator Dănuț Bica: ”Îl susțin pe Mihai Coteț în toate demersurile sale pentru salvarea Pădurii Trivale”

În plus, conform ultimului răspuns primit din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ”la nivelul autorității publice centrale  pentru protecția mediului se află în stadiu de redactare Nota de fundamentare și proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declararea zonei naturale Pădurea Trivale ca rezervație naturală și instituirea regimului de arie naturală protejată”.

De asemenea, trebuie menționat și faptul că, pentru elaborarea acestor documente, Primăria Municipiului Pitești a transmis Agenției pentru Protecția Mediului Argeș Hotărârea Consiliului Local nr. 21/28.01.2021 prin care se avizează suprafața de 335.44 ha, aflată pe raza administrativ-teritorială a municipiului Pitești, ce urmează să facă parte din aria naturală protejată care face obiectul discuției.

Citește și Finanțare importantă pentru proiectele comunei Recea

La rândul său, Primăria Comunei Moșoaia a transmis Hotărârea Consiliului Local nr. 24/30.07.2021 pentru suprafața de 82.5 ha. Acest proiect, care este rezultatul muncii de 13 ani a unui grup de lucru format din reprezentanții a 13 instituții și două organizații neguvernamentale, nu trebuie anulat tocmai în momentul în care este practic finalizat.

Pădurea Trivale trebuie să devină arie naturală protejată de interes național!”.

Dănuț Bica, senator PNL de Argeș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită