Web Analytics
scris miercuri, 05.04.2023

Senator Dănuț Bica: 811 milioane euro, alocați în 2023 pentru digitalizarea administrației

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica susține că pentru anul în curs, sunt alocate fonduri europene de 811 milioane de euro pentru proiecte de digitalizare a administrației publice. Implementarea acestor soluții tehnologice avansate va avea impact asupra a peste trei milioane de contribuabili, care interacționează frecvent cu administrația, dar și asupra modului în care mediul privat relaționează cu autoritățile publice.

Senator Dănuț Bica: 811 milioane euro, alocați în 2023 pentru digitalizarea administrației

Dănuț Bica: ”Banii au fost negociați la Bruxelles de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și vin în România prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027. Programul include pentru anul în curs un număr de 17 apeluri de proiecte, dintre care 11 vizează aspectul digitalizării serviciilor publice, restul fiind finanțări pentru sistemul de cercetare, dezvoltare și inovare.

Citește și Reținut de polițiștii câmpulungeni după ce a incendiat mai multe bunuri

În anii următori, prin acest program se vor mai finanța investiții pentru zona de robotică, automatizări industriale și IT, investiții în soluţii tehnologice de furnizare a energiei pe baza de hidrogen, investiții pentru utilizarea mai eficientă a resurselor de uraniu și investiții în tehnologiile viitorului (nanotehnologii, microelectronică, fotonică, materiale și tehnologii de fabricație avansate)”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită