Web Analytics

Senatoarea PNL Laura Iuliana Scântei – votată pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, pentru un mandat de 9 ani

de | 3.05.2022 14:55 | Actualitate, Politica si Administratie

Plenul Senatului a votat-o, marţi, pe senatoarea PNL Laura Iuliana Scântei ca judecător al Curţii Constituţionale, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022. Aceasta o va înlocui în CCR pe Mona Pivniceru, al cărei mandat de judecător constituţional se încheie în această vară. De profesie notar public, Iulia Scântei este membru PNL din 2016 şi a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada 2007-2008, informează News.ro.

Citește și: Minoră răpită dintr-o parcare din Pitești. Doi bărbați au fost reținuți

 Iulia Scântei este membră a Partidului Naţional Liberal, din anul 2016, în organizaţia PNL Iaşi. Din 2008 este Notar public în cadrul Camerei Notarilor Publici Bucureşti şi a deţinut din 2007 până în 2008 funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.  În 2007 a fost consilier al ministrului Justiţiei iar în 2006 Consilier la Cancelaria Primului-Ministru, în cadrul Departamentului pentru Lupta Antifraudă – OLAF. 

A mai deţinut funcţiile de Consilier juridic regional (Regiunea de Est) – Allianz Tiriac Asigurari S.A. şi Consilier juridic la ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI SA precum şi Preparator universitar, Facultatea de Drept, Universitatea „Petre Andrei”, Iasi.  A absolvit în 2000 cu Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi iar 2007-2008, un Curs postuniversitar în domeniul securităţii şi apărării naţionale, Colegiul Naţional de Apărare. Mai are o Diplomă de Master – Scoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Bucureşti şi a obsolvit şi un Curs de specializare in dreptul asigurarilor – Institutul Naţional de Asigurări, Bucureşti. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *