Web Analytics

Senatoarea Diana Șoșoacă – executată silit de ANAF! Are conturile blocate și poprire pe o treime din indemnizație

de | 8.08.2022 17:12 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Fiscul a început executarea silită a sentoarei Dianei Şoşoacă, a transmis, luni, şeful ANAF Lucian Heiuş, în cadrul unei conferințe de presă în care se prezenta bilanțul din ultima perioadă a inspectorilor fiscali.

Pentru că nu și-a achitat obligațiile către bugetul de stat, i s-a pus poprire pe conturile bancare şi i se va reţine o treime din indemnizaţia de parlamentar, a mai anunţat şeful ANAF. Lucian Heiuş spune că senatoarea are un comportament ca al oricărui alt contribuabil rău platnic:

Citește și: Alina Gorghiu: „La ședința BPN nu s-a discutat despre ieșirea niciunui partid de la guvernare”

„În loc să-și achite obligațiile pe care le are, găsește, inventează dușmani și lansează și scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei. Doamna senator Șoșoacă a intrat în executare silită, i-a fost emisă somația, nu a achitat, s-a început executarea silită prin proprirea conturilor bancare și emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se rețină așa cum prevede legea o treime din indemnizația de senator până la concurența sumei pe care o are de plată către bugetul de stat.”

Șoșoacă susține că executarea silită este „ordin politic”

Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în procedura de executare silită pentru că datorează la stat sume de aproximativ 30.000 de euro. Senatoarea (fostă-AUR ) a dat în judecată Agenția Națională de Administrare Fiscală.

„Este vorba despre amenzi pe care le-am primit în timpul pandemiei și despre alte sume despre care habar nu am. În cazul amenzilor, majoritatea au fost anulate în instanță, însă ANAF continuă să-mi instituie popriri și executări silite. Celelalte sume sunt de la cabinet, pe care le-am achitat prin ghiseul.ro. Am plăți făcute în februarie, care îmi apar că sunt în procesare.

Citește și: 2 mii de lei amendă pentru că a transportat lemne ilegal

Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască. Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin politic. Cum să vină domnul ministru Bode și să spună despre mine că sunt cel mai amendat om din România și că tot nu mă potolesc, de unde are dânsul informațiile astea?”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *