Web Analytics

Senatoarea Alina Gorghiu, la deschiderea noului an școlar: ”Fiecare elev, indiferent dacă învaţă la o şcoală din rural sau urban, poate avea şanse egale la educaţie”

de | 5.09.2022 12:54 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a participat, luni, la ceremoniile de deschidere a anului şcolar 2022-2023, la două unităţi de învăţământ argeşene, prilej cu care a arătat condiţiile care asigură şanse egale la educaţie. ”Lucrurile se mişcă în direcţia bună, dacă oamenii care conduc comunităţile sunt gospodari”, a afirmat aceasta.

”Fiecare elev, indiferent dacă învaţă la o şcoală din rural sau urban, poate avea şanse egale la educaţie. Dacă autorităţile locale, cadrele didactice, părinţii, toţi actorii implicaţi muncesc umăr la umăr pentru realizarea acestui obiectiv. Asta este calea pe care ar trebui să meargă fiecare unitate de învăţământ!”, a spus Alina-Ştefania Gorghiu celor prezenţi la şcoala din comuna Valea Danului, potrivit unui comunicat al Senatului.  Alina-Ştefania Gorghiu a menţionat condiţiile în care învaţă cei peste 160 de copii de acolo: „Suntem la o şcoală din mediul rural. Dar care NU are toalete în curte. Are bibliotecă, teren de sport sintetic, beneficiază de toate facilităţile… Şi se modernizează continuu!”.

Citește și: Mesajul primarului Ion Georgescu la început de an școlar

Preşedinta interimară a Senatului, a vizitat ulterior Grădiniţa Domneşti, unde a punctat cum se obţin astfel de realizări. „Şcoli de calitate precum cea de la Valea Danului, grădiniţe noi-nouţe cu program prelungit precum cea de aici, sunt dovezi că lucrurile se mişcă în direcţia bună, dacă oamenii care conduc comunităţile sunt gospodari! Se poate cu muncă multă, cu dăruire, dar şi cu ajutorul fondurilor europene, care aici au reprezentat cea mai mare parte din investiţie!

”Am mizat pe faptul că dezvoltarea României este posibilă prin investiţii, cu ajutorul fondurilor europene, a fondurilor din PNRR! Reuşita unor proiecte cum este acesta arată că România se schimbă!!!”, a adăugat Alina-Ştefania Gorghiu.

Citește și: Elevii au făcut prezența în pub-uri și pe terasele din centrul Piteștiului

În încheiere, preşedinta interimară a Senatului a urat tuturor copiilor succes în acest nou an şcolar, nu înainte de a arăta că România are nevoie de generaţii bine pregătite, soluţia fiind una singură: o reformă care să aducă sistemul de educaţie în secolul 21. Iar proiectul naţional „România Educată”, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, care stă la baza acestor transformări profunde, înseamnă, în principal, şanse bune pentru orice elev, din orice colţ al ţării, se mai precizează în comunicat. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *