SEMNIFICAȚIA ZILEI: 15 octombrie – Ziua internațională a nevăzătorilor

de | 15.10.2021 08:22 | Actualitate, Cultura, Home

În fiecare an, la data de 15 octombrie, este celebrată ziua internațională a nevăzătorilor sau ziua bastonului alb, care este sprijinul de nădejde al persoanelor fără vedere.

CITEȘTE ȘI: S-a stins din viață părintele Marin de la Parohia Râncăciov

În anul 1921, un fotograf englez rămas orb în urma unui accident şi-a vopsit bastonul în alb pentru a fi observat mai uşor de şoferi. Ideea sărbătorii i-a aparţinut organizaţiei europene pentru bunăstarea persoanelor fără vedere.
Potrivit unei statistici, în România trăiesc aproape 110.000 de adulţi şi copii cu probleme ale ochilor.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump
S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump

Duminică, 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că o autoutilitară cu mai multe persoane care provoacă zgomot circulă pe raza localității Bogați....

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....