Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Semnal editorial. Romanul „Către sine însuşi. Poveştile ignorantului”, de Ovidiu E. Moţ

După romanul „Apendicele lui Kempis”, destul de recent apărut, istoricul piteștean Ovidiu E. Moț se prezintă în fața cititorilor cu un nou roman, „Către sine însuși. Poveștile ignorantului”.

Semnal editorial. Romanul „Către sine însuşi. Poveştile ignorantului”, de Ovidiu E. Moţ

Și acest roman devoalează un stil nou, sapiențial, în proza românească de azi. Dacă în „Apendicele lui Kempis” pleca de la Fericitul Thomas de Kempis (un călugăr creștin augustinian care a scris „Imitatio Christi”), în noua carte Ovidiu E. Moț urmărește o agonie pe traseul Minte – Slavă deșartă, prin dialogurile dintre două bătrâne, una întruchipând Vina (rațiunea), iar cealaltă Rușinea (simțirea). Fiecare capitol este propriu-zis o poveste. O fabulă depănată de Limba care trage cu urechea la sporăvăiala gândurilor. Fără o cultură general solidă, nici această carte nu poate fi înțeleasă.
Ovidiu E. Moț a mai trimis un roman la o altă editură, „Ecaterina și Bibliomanul”, după care „se calmează” pe anul acesta ce-i aduce trei romane extrem de originale.

Citește și Premiile revistei de cultură ARGEŞ

Citește și „CLĂDIREA LALEA”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită