Web Analytics
scris joi, 21.09.2023

Semnal editorial. „Lumi fluide” – ne naştem să trăim fericiţi

Puțini argeșeni știu că în satul Gorgani al comunei Călinești (doar Spiridon Voinescu și Nicolae Oprea) trăiește și creează poeta Carmen-Maria Mecu, autoare și de cărți de critică literară, alături de soțul său, autor de talie națională, istoricul și cercetătorul literar Nicolae Mecu.
Recent, Carmen-Maria Mecu a publicat o antologie de autor, „Lumi fluide”. Deși a debutat încă din 1974, în „Luceafărul”, cu o prezentare de Dinu Pillat, poeta s-a dedicat profesiei (are doctorat în psihologie, aducând contribuții personale acestui domeniu prin volumul „Conversia de perspectivă”, din 2001), abia în 2013 a publicat primul volum de versuri, „Viața în fragmente”. Au urmat „Cu geamănul dintre vieți” (2016), „Privește în ochi un fir de iarbă” (2017), „Colți de lună” (2017), „Trotinetă pentru adulți” (2018) și „Miraculoasa banalitate” (2022). Din 2022 devine membră a Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România, luând discret parte la unele evenimente.

Semnal editorial. „Lumi fluide” – ne naştem să trăim fericiţi

Toate volumele au rol terapeutic și o deschidere către sine, mai puțin sau deloc către lume. Poeta este interesată de exprimarea propriei individualități fluide, în devenire. Antologia se bucură și de referințe critice semnate de Dinu Pillat, Ovidiu Pecican, Antonio Patraș, Paul Cernat, Dumitru Augustin Doman ș.a.)
Iată un asemenea dialog cu sine: „arunci o vorbă/ iar din marea invizibilă/ ies amintirile hulpave de lumină// cât de departe suntem uneori de propria inimă// și cât de simplu poate fi/ să ne topim în sintagme academice/ ori în suave reverențe// uitând/ că noi ne naștem să trăim fericiți”.

Citește și Un poet piteştean religios

Citește și Mari actori şi mari regizori au venit la Festivalul de film de la Câmpulung

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită