Web Analytics
scris joi, 02.11.2023

Semnal editorial la Piteşti. „Ghidul spectatorului de teatru”

Luni, 30 octombrie, în frumoasa Bibliotecă a Colegiului „I.C. Brătianu” din Pitești a avut loc o lansare de carte. Este vorba despre „Ghidul spectatorului de teatru”, apărut la Editura „Hoffman”, prin grija Asociației „Ordessos”, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. Autorii acestui volum inedit – regizorul de teatru Bogdan Cioabă și jurnalistul și publicistul Gheorghe Smeoreanu – explică, pe una dintre coperte, care ar fi utilitatea acestui ghid, realizat sub formă de dialog: „Ne-am gândit la ceea ce i-ar fi de folos spectatorului debutant, cel care pășește pentru prima oară într-o sală de spectacol, ori spectatorului standard, ca să spunem așa, cu privire la arta teatrală, la genurile dramatice, la etapele fabricării unui spectacol, la tot ce ține de dramaturg, regizori și actori, de muzică și costume, de el însuși, cel care vine la teatru din cele mai diverse motive, toate profund umane”.
„Ghidul” va mai avea o lansare, la Teatrul „Alexandru Davila”, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”, care va debuta la 4 noiembrie.

Semnal editorial la Piteşti. „Ghidul spectatorului de teatru”

Citește și „Avem o țară superbă, dar suntem orbi!” a spus Constantin Dulcan la vernisajul expoziției-eveniment care a avut loc la BMB

Citește și „Interior”, de Constantin Fântâneru, o condamnare la singurătate

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *