Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București a fost cadrul perfect pentru vernisajul unei expoziții de excepție. Dr. Mihaela Stănciulescu, o artistă cunoscută deja publicului larg piteștean, a deschis expoziția de fotografie „Puncte de vedere”, în cadrul căreia a lansat și un volum de fotografii și poeme cu același titlu.
Evenimentul a fost unul de înaltă ținută, bucurându-se de prezența a peste 60 de participanți, printre invitați numărându-se prieteni și apropiați ai artistei, oameni de cultură, iubitori de artă, jurnaliști și personalități de seamă din lumea cultural-artistică. La vernisaj au luat parte și cunoscuții critici de artă Mihaela Varga și Marius Tița, precum și Prof. Constantin Dulcan.
„Avem o țară superbă, oricine poate vedea acest lucru, dar suntem orbi, nu vedem și nu remarcăm acele lucruri pe care, la alții, le vedem imediat. Noi avem atâtea lucruri superbe, pe care nu le vedem, de aceea este mult mai lăudabil ce a realizat Mihaela, cu această expoziție, pentru că vine cu niște lucruri care sunt frumusețile noastre, ale țării noastre. Până la urmă, este și o chestiune de patriotism ca tu să îți prezinți arta, cu frumusețile țării”, a declarat Prof. Constantin Dulcan.
Piteșteanca Ana Gabriela Lemnaru, production designer pentru mai multe filme, inclusiv pelicula Imaculat, propusă de România pentru premiile Oscar 2023 – fost colaborator al Teatrelor Teatrul Alexandru Davila Pitești și Teatrul Nottara, a fost curatorul expoziției și a asigurat succesul vernisajului, menit să ofere publicului liniște și motive de meditație profundă.
Expoziția #PuncteDeVedere este cu atât mai originală, cu cât poate fi și vizionată pe o coloană sonoră în perfectă armonie cu emoțiile transmise prin cuvântul scris și prin imagine, realizată de Sebastian Zsemlye – audio designer, câștigător al premiului GOPO, pentru cel mai bun sunet.
Contributor este chiar fiica Mihaelei Stănciulescu, Sandy, iar tehno designerul expoziției este Sebastian Chiriac, Senior DTP – OWNER camera de gardă, prezenți și ei la vernisaj.
Expoziția cuprinde peste 50 de ilustrate, redate în forma cărţilor poştale: pe faţă – clipa surprinsă în instantaneele cotidianului, pe verso – poemul dedicat clipei, care-l provoacă pe observator la introspecţie, pe fundalul unei coloane sonore produsă de audio designerul Sebastian Zsemlye – câștigător al premiului GOPO pentru cel mai bun sunet și realizatorul unor coloane sonore ale unor filme de succes.
Citește și Așa arată noul refugiu Scara din munții Făgăraș
„Puncte de vedere este mesajul meu către lumea măcinată de confuzie, de căutări, de nevoia de repere, care invită la introspecție, la pace interioară, la liniște și la rugămintea ca, fiecare dintre noi să ne oprim câteva clipe, să ne dăm răgaz ca să privim ceea ce este în jurul nostru, ceea ce natura ne oferă, în fiecare clipă și la tot pasul. Este o expoziție de imagini cu România de lângă noi, o Românie frumoasă, care așteaptă să fie văzută, iubită și prețuită, de fiecare dintre noi”, a declarat Dr. Mihaela Stănciulescu, în deschiderea evenimentului.
Expoziţia „Puncte de vedere”, de Mihaela Stănciulescu, poate fi admirată, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii Metropolitane București până pe 31 octombrie.
0 Comentarii