Web Analytics
scris joi, 02.05.2024

Semnal editorial. „Dulce-amar”

Auzim, destul de des, expresia „dulce-amar”, fără a ști bine ce înseamnă. Și-și? Nici-nici? Ei bine, pentru Mihaela Popaiacu reprezintă starea de poezie continuă. Totul – visul, viața, poezia însăși – este dulce-amar. După cinci romane publicate, a simțit nevoia să-și tragă sufletul. În versuri. Un suflet mare, volumul „Dulce-amar” de versuri are 590 de pagini (nu am numărat poeziile, unele ample, altele mai scurte).
Ca și romanele, poeziile sunt de dragoste. Nu te poți împotrivi iubirii, chiar dacă o treci prin filtrul experienței; chiar dacă încerci uneori să-i negi existența, să nu-i accepți frământările, ea revine întotdeauna, parcă, mai încărcată de sens, de magie, te prinde în jocul ei.
Exemplificăm, la întâmplare, cu versuri din „Deschide fereastra”: „Deschide fereastra spre soare/ Să zboare/ Un zâmbet frumos,/ Ploios…/ Deschide fereastra spre lună/ S-alergăm împreună/ Cu stele și nori/ Până în zori…/ Deschide fereastra spre inima ta/ S-aud bătaia/ Ceasornicului-minune/ Și spune:/ Am învățat să cânt și să zbor/ De la soare, lună și stele/ Și astăzi îmi este atâta de dor/ Viața s-o împart cu ele…”
De citit. De lansat.

Semnal editorial. „Dulce-amar”

Citește și Piteştiul vechi, în dezbatere

Citește și Cine a furat Cartea de Onoare a Simfoniei?

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Alin Negoescu

Un pompier argeşean aflat în timpul liber a ajutat la stingerea unui incendiu izbucnit vineri, 1...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...