Web Analytics
scris joi, 18.01.2024

Semnal editorial. „Douăsprezece cuvinte de inimă bună”, de dr. Adrian Tase

Celebrul medic cardiolog Adrian Tase are un palmares impresionant. Nu este doar doctorul care te salvează dintr-un infarct, la U.P.U. Argeș, ci și un cercetător de înaltă ținută, fiind recunoscut pe plan mondial. De pildă, conf. univ. dr. Adrian Tase deține titlurile internaționale de Fellow al Societății Europene de Cardiologie, de Fellow al Colegiului de Cardiologie American și de Fellow al Societății de Cardiologie Asia Pacific.
Depozitar al unei vaste experiențe teoretice și practice, dr. Adrian Tase a susținut, de-a lungul anilor, nu doar conferințe științifice la congrese internaționale, ci și diverse rubrici în presa locală (a se vedea „Jurnalul de Argeș”), de popularizare a problemelor legate de suferințele cardiace.

Semnal editorial. „Douăsprezece cuvinte de inimă bună”, de dr. Adrian Tase

Dintre sutele de articole publicate, dr. Tase a selectat doar 12 – de aici titlul cărții lansate la 11 ianuarie 2024 la Centrul Cultural Pitești, „Douăsprezece cuvinte de inimă bună”, având subtitlul de „eseuri terapeutice” și o binecuvântare a ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.
Dr. Tase are talentul rar de a transpune ultimele cuceriri în domeniul cardiologiei în „povestiri” pe înțelesul tuturor, de la 5 la 105 ani, cum a spus, cu umor, la lansare. Titlurile eseurilor sunt sugestive: „Miracole din Sfânta Scriptură interpretate prin prisma medicinei”, „Oul – o binecuvântare”, „In vino veritas și bolile de inimă”, „Porcul: prieten sau dușman?”, „Un model autohton de alimentație excentrică”, „Un summit religios”, „Reflecții post-pandemice”, „Reflecții medicale din abisul terorii războiului”, „Reconstrucția – mit sau realitate?”, „Cardiologia secolului 21”, „Terapia muzicală redivivus” și „Drapelul Național al României”.

Lansarea cărții a fost o reușită. Și pentru că dr. Adrian Tase vorbise de terapia muzicală, la final, fiul domniei sale, Andrei Tase a interpretat la chitară o serie de piese muzicale din repertoriul internațional sau compoziții proprii, demonstrând profunda legătură dintre inimă și muzică.

Citește și Semnal editorial. „Singuri”, de Gabriel Cazan

Citește și Povestea lui Cidu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *