Web Analytics
scris joi, 14.03.2024

Semnal editorial. „Bisericile cireşelor amare‘‘, de Cristian Meleşteu

Cristian Meleșteu, născut la 16 aprilie 1977 la Pitești (tatăl său a fost cunoscutul scriitor Mircea Meleșteu), a debutat precoce, prima carte apărându-i în ultimul an de facultate. A colaborat cu mai multe reviste și a obținut premii importante de poezie și proză, din 2001 încoace.
Zilele trecute, la Editura „Tracus Arte” din București i-a apărut un nou roman, „Bisericile cireșelor amare”. După prezentarea de pe copertă, aflăm că este a patra sa carte, al patrulea său roman, după „Radiografia unei zile de mai” (2012), „Revoluția borfașilor” (2013) și „Sicriul de gheață” (2014).

Semnal editorial. „Bisericile cireşelor amare‘‘, de Cristian Meleşteu

Dar dicționarele în care este cuprins spun altfel. A publicat „Colonia Subterană” (2003), „Ultimul pahar de vin” (2003), „Radiografia unei zile” (2004), „Icoana pe sticla ochelarilor” (2004), „Borfașii” (2006). Ei bine, după cum ne-a mărturisit, s-a dezis de primele sale cărți, prima pe care și-o socoate că îl reprezintă, cu spiritul critic de acum, fiind cea din 2012, „Radiografia unei zile de mai”.
Volumul ultim beneficiază pe ultima copertă de generoase și exacte prezentări de Radu Aldulescu și Victor Constantin Măruțoiu. O spune, ca o concluzie, prozatorul Radu Aldulescu: „Grație acestui al patrulea roman al său, văd în Cristian Meleșteu un prozator important, asupra căruia criticii, atât câți au mai rămas, ar trebui să-și îndrepte atenția, iar cititorii, cu atât mai mult”. Așa să fie!

Citește și Concert pentru copiii cu autism la Filarmonică

Citește și Mai rar! Colonelul Spiridon Oltei a ridicat un monument al eroilor şi l-a donat statului

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *