Web Analytics

Șeful reţelei de fraudare a firmelor de asigurări prin înscenarea unor accidente – arestat 

de | 5.01.2023 09:14 | Actualitate, Home

Un bărbat de 40 de ani a fost arestat și 13 persoane au fost plasate sub control judiciar timp de 60 de zile în dosarul privind fraudarea societăţilor de asigurări prin înscenarea unor evenimente rutiere, a informat miercuri, 4 ianuarie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor, potrivit Agerpres. De asemenea, a fost aplicat sechestru asigurător pe 10 autovehicule aflate în posesia persoanelor respective, în valoare totală de 604.239 lei.

Citește și: Înarmat cu două cuțite, a incendiat o mașină, în Curtea de Argeș

Membrii reţelei sunt bănuiţi de înşelăciune, înşelăciune privind asigurările, fals material în înscrisuri oficiale, fals informatic şi fals în declaraţii.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2022, 30 de persoane din judeţul Bihor, cu vârste între 19 şi 58 de ani, ar fi creat un mecanism de fraudare a societăţilor de asigurări, prin înscenarea unor evenimente rutiere.

Poliţiştii bihoreni îl bănuiesc pe bărbatul de 40 de ani, din Oradea, că, împreună cu alte cinci persoane din familia sau din anturajul său, ar fi produs, în mod intenţionat şi repetat, evenimente rutiere, în scopul obţinerii de despăgubiri de la asiguratori.

Astfel, în 21 de evenimente rutiere produse în mod intenţionat, ar fi fost tamponate mai multe autoturisme de lux, asigurate Casco sau RCA, cu autoturisme vechi, cu valoare scăzută de achiziţie, asigurate RCA, majoritatea dintre acestea aflându-se, în fapt, în deţinerea sa sau a persoanelor din anturajul său, cu scopul de a obţine sumele asigurate de la societăţile de asigurări, conform Agerpres.

Maşinile de lux ar fi fost reparate la service-uri auto agreate, cu piese second-hand, mult mai ieftine decât piesele noi, originale, în timp ce asiguratorul stabilea valoarea despăgubirii în funcţie de preţurile pentru piese, materiale şi manoperă necesare reparaţiei, prevăzute în sistemele pentru evaluarea daunelor auto şi cataloagele pentru piese de schimb, aceştia însuşindu-şi diferenţa de bani astfel obţinută.

Suma obţinută astfel de la societăţile de asigurări se ridică, până în prezent, la 657.895 lei, prejudiciul total urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi 17.500 de euro, 74.200 de lei, 12 telefoane mobile, 4 laptop-uri, contracte de vânzare – cumpărare, facturi, taloane auto şi alte documente, toate fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai precizează sursa citată.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *