Web Analytics

Șeful mafiei siciliene, Matteo Denaro, a murit la 61 de ani

de | 25.09.2023 08:25 | Actualitate, Home

Matteo Messina Denaro, şeful mafiei sicilienem, a murit la 61 de ani după o lungă luptă cu cancerul de colon. Acesta a fost arestat în ianuarie 2023, după ce s-a ascuns de poliţia din Italia timp de 30 de ani în care a comis şi ordonat nenumărate crime. Pe măsură ce starea sa s-a înrăutățit în ultimele săptămâni, el a fost transferat la un spital din închisoarea de maximă securitate din centrul Italiei.

Citește și: Muzician mort la doar 54 de ani, după ce a făcut infarct pe scenă


Matteo Messina Denaro a fost condamnat pentru numeroase infracțiuni, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării, în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino. Crimele au șocat Italia și au declanșat o campanie împotriva mafiei siciliene.

Citește și: Mai multe persoane care se aflau la cules de ciuperci, rătăcite pe munte. Zona, sub avertizare cod roșu de vijelii


De asemenea, Matteo Messina Denaro a fost considerat responsabil pentru atentatele cu bombă din Roma, Florența și Milano din 1993, soldate cu 10 morți. De asemenea, a fost acuzat că a contribuit la răpirea lui Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, pentru a încerca să-l convingă pe tatăl băiatului să nu depună mărturie împotriva mafiei. Băiatul a fost reținut timp de doi ani, apoi a fost ucis. Supranumit de presa italiană „ultimul naș”, Messina Denaro a fost capturat în fața unei clinici medicale private din capitala siciliană, Palermo, la 16 ianuarie.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *