Web Analytics
scris joi, 14.03.2024

Șeful IT din Ministerul Fondurilor Europene, judecat pentru fals intelectual într-o cauză privind vaccinarea

Doi șefi din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) se confruntă cu acuzații grave din partea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, respectiv a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Aurelian Eugen Lungoci, șeful Departamentului IT, a recunoscut săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals intelectual în timpul pandemiei, într-o speță legată de vaccinarea împotriva virusului COVID-19. Iar șeful Corpului de Control, Corneliu Victor Ștefănescu, e acuzat că a făcut Poliție Politică înainte de 1989, conform G4Media.ro.

Șeful IT din Ministerul Fondurilor Europene, judecat pentru fals intelectual într-o cauză privind vaccinarea

Citește și: Încă un șef al celei mai mari companii petroliere din Rusia a murit în condiții suspecte


Pe 22 martie, un complet de la Judecătoria Sectorului 5 din București va judeca sesizarea privind acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu un procuror de către inculpatul Aurelian Eugen Lungoci. Un astfel de acord a semnat și soția lui Lungoci, cauza urmând a fi judecată separat. Într-un răspuns pentru G4media.ro, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a transmis că soții Lungoci au fost puși sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals intelectual, au recunoscut faptele și au acceptat să fie condamnați la câte 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a admiterii acordului.

Citește și: Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române. Minor, transportat în Italia cu o aeronavă militară


Ministerul a informat că a luat act de existența acestui dosar penal, luând imediat măsuri: ”În conformitate cu prevederile Codului Administrativ, Eugen Lungoci a fost suspendat de drept din funcția publică, ținând cont de informațiile publicate pe site-ul Tribunalului Judecătoriei Sectorului 5 București, cu privire la dosarul penal nr. 3572/302/ 6 februarie 2024 având ca obiect sesizarea cu acordul de recunoaștere a vinovăției. Menționăm că dosarul nu vizează sub nicio formă activitatea lui Eugen Lungoci în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, iar instituția nu este implicată. De asemenea, subliniem faptul că MIPE a pus în aplicare măsura de suspendare de drept îndată ce a constatat trimiterea în judecată.”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *