Web Analytics

Șeful culturismului românesc, ales la cârma Federației Balcanice de Culturism si Fitness

de | 24.06.2021 09:57 | Actualitate, Sport

Gabriel Toncean a primit un nou mandat de 4 ani în fruntea Federației Balcanice de Culturism și Fitness. “Sunt foarte bucuros că munca mea de până acum a fost apreciată de colegi care, prin votul care mi l-au acordat, îmi oferă posibilitatea de a dezvolta minunatul nostru sport în zona geografică a Balcanilor.  Faptul că am fost ales pentru încă un mandat de 4 ani la cârma Federației Balcanice arată că, în momentul de față, România este o forță a culturismului mondial. Alegerea mea în această funcție îmi oferă un loc de drept în executivul Federației mondiale, deci importanța este una majoră”, spune Toncean. 

 CITESTE SI Soare George Mădălin, Campionul la culturism și fitness din Mioveni va pleca în Spania la Mondiale 

Pentru România, poziția obținută de șeful de la FRCF este una extrem de importantă.  “Ca prima prioritate avem în plan strategia de dezvoltare a sportului de masă, locul de unde, de fapt, noi ne selectăm sportivii de performanță! De asemenea, conceptul „fitness festival” pe care l-am început în urmă cu câțiva ani în România, din acest an îl vom organiza și în țările vecine. Activitatea noastră este una foarte complexă și plină de satisfacții”, spune Gabriel Toncean.

România a reușit, în 2021, rezultate excepționale atât la Campionatele Europene din Spania, cât și la cele Balcanice de la Drobeta Turnu Severin. “În acest moment, România este o forță a culturismului și fitness-ului mondial! La Campionatul European desfășurat luna trecută în Spania, România a obținut locul 3 la calculul general pe medalii,  iar zilele trecute, la Campionatul Balcanic, ne-am apărat locul 1 obținut în ultimii 5 ani! Deci, rezultatele vorbesc despre noi”, spune actualul presedinte al Federației Balcanice de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii