Web Analytics

Șeful ANAF, amenințat cu moartea după valul de controale

de | 25.09.2022 20:26 | Actualitate, Home

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a primit amenințări cu moartea, în urma numeroaselor controale demarate de instituție. De altfel, în primele 8 luni ale acestui an, încasările ANAF au crescut cu peste 20%.
Acesta susține că a primit mai multe telefoane de amenințare din cauza controlalelor. El a precizat că amenințările au fost făcute de când Fiscul a început controale la persoanele fizice. Lucian Heiuș a anunțat că nu este speriat de aceste amenințări și că ANAF va continua controalele începute din vară pentru a fi atinsă ținta pentru acest an. Încasările au crescut peste 20 la sută, după ce ANAF a identificat 500 de mii de persoane fizice diferențe uriașe între veniturile declarate și cele reale.

Citește și: În Argeș, ca în filme: a depășit limita de viteză, nu a oprit la semnalul polițiștilor și a fost agresiv în trafic


”Dacă ne comparăm cu veniturile realizate anul trecut, avem o creştere de 22,4 la sută, ca indice nominal, iar 12,5 ca indice real, ţinând cont şi de inflaţie şi creştere economică. Practic, în 8 luni de zile am reuşit să aducem la bugetul de stat 246,2 miliarde de lei, iar ca urmare a ultimei rectificări bugetare, până la finalul anului, total încasări pe care trebuie să le realizeze ANAF se cifrează undeva în jur de 375,9 miliarde de lei”, a anunțat Lucian Heiuş.
În legătură cu amenințările primite, șeful Fiscului a explicat că, cel mai probabil, a deranjat pe cineva cu aceste controale, având în vedere că a început să primească ”aproape zilnic mesaje de amenințare foarte interesate”. În același timp, Lucian Heiuș a precizat că nu a anunțat autoritățile în urma mesajelor de amenințare.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *