Web Analytics

Șefii serviciilor de informații americane și rusești, discuții despre consecințele unui atac nuclear

de | 15.11.2022 06:51 | Actualitate, Home

Șefii serviciilor de informații americane și rusești s-au întâlnit luni în Turcia. Washingtonul a reiterat avertismentul adresat Moscovei de a nu folosi arme nucleare în războiul din Ucraina și a ridicat problema cetățenilor săi deținuți în Rusia.

Citește și: Slovenia are pentru prima dată președinte o femeie

William Burns, șeful CIA și fost ambasador al SUA la Moscova, ar urma să îi transmită un mesaj omologului său rus Serghei Narîșkikin, avertizându-l„asupra consecințelor utilizării de către Rusia a armelor nucleare și asupra riscurilor de escaladare a stabilității strategice”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe. Burns „nu poartă negocieri de niciun fel” și nici nu „discută despre o soluționare a războiului din Ucraina”, a declarat aceeași sursă, adăugând că ucrainenii au fost informați în prealabil despre întâlnire.

Citește și: Antonia Diaconu va fi viitorul procuror-șef al DIICOT Pitești

De asemenea, Casa Albă a precizat că va discuta cu omologul său rus despre cazul cetățenilor americani reținuți „pe nedrept” în Rusia, referindu-se în special la campioana de baschet Brittney Griner și la un fost soldat, Paul Whelan. „Confirmăm că discuții ruso-americane au loc astăzi la Ankara”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile de presă ruse, subliniind că este vorba de o „inițiativă a părții americane”, notează hotnews.ro.

Citește și: Percheziţii în 6 județe într-un dosar de trafic de țigări și de migrați, deținere și consum de droguri

Președinția turcă a confirmat că „Turcia a găzduit o întâlnire între șefii serviciilor de informații din SUA și Rusia în cursul zilei de astăzi”. Întâlnirea de la Ankara are loc într-un moment cheie în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, după ce, săptămâna trecută, forțele rusești s-au retras din orașul Kherson.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *