Web Analytics

Percheziţii în 6 județe într-un dosar de trafic de țigări și de migrați, deținere și consum de droguri

de | 14.11.2022 11:10 | Actualitate, Home

Poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, împreună cu procurori DIICOT Suceava fac, în această dimineață, 83 de percheziţii la domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi la sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din judeţele Suceava, Bihor, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mehedinţi şi Gorj, transmite Agerpres.

Citește și: Fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș, trimisă în judecată. Femeia e acuzată că a furat un milion de euro

Sunt efectuate cercetări privind deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României de ţigarete peste limita legală, trafic de migranţi, infracţiuni de corupţie, infracţiuni de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, precum şi infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

„În cauză, s-a reţinut că, începând cu luna noiembrie 2021, mai mulţi cetăţeni români ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi avut ca scop traficarea de ţigarete de provenienţă extracomunitară, precum şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, activităţi care s-ar fi derulat cu precădere în judeţele Bihor, Suceava, Maramureş şi Mehedinţi”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Citește și: Polițist spaniol, prins pe Aeroportul Otopeni cu o grenadă de antrenament în bagaj

În acelaşi dosar se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, faptă comisă în contextul declanşării şi desfăşurării conflictului armat din Ucraina. „În condiţiile în care autorităţile ucrainene au introdus măsuri restrictive de circulaţie faţă de cetăţenii proprii, unii dintre aceştia ar fi încercat să treacă, în mod fraudulos, frontiera de stat cu România”, arată IGPR.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *