Web Analytics

Şefii FC Argeş se vaită că au salariile cele mai mici dintre instituţiile subordonate Primăriei Piteşti

de | 11.07.2018 21:25 | Sport

13 Dragos 1252După ce în numărul trecut al Jurnalului vă informam despre salariile aparatului administrativ al FC Argeș, salarii calculate cu o mărire de 25% față de cele publicate de club la sfârșitul lunii martie, conducerea clubului alb-violet a ținut să ne transmită un drept la replică destul de voluminos, în care ne-a precizat salariile nete și cele brute ale tuturor angajaților, dar ne-au transmis și frustrările domniilor lor. Așa se face că în acest drept la replică şefii clubului se vaită, de fapt, că au salariile cele mai mici dintre instituțiile subordonate Primăriei Pitești. Mai mult decât atât, aceeași conducere alb-violetă ne-a „atras atenția” că la FC Argeș își desfășoară activitatea 300 de sportivi, ceea ce justifică „pe deplin” activitatea aparatului administrativ și salariile acestora. Pentru a fi cât se poate de transparenți, publicăm în continuare cele mai importante fragmente.

„Activitatea aparatului administrativ al FC Argeș este peste cea a altor instituții subordonate
Primăriei Pitești”

Drept la replică, semnat de directorul Dragoș Șerban:
”În tot cuprinsul articolului nu se face referire absolut deloc dacă sumele menționate în articol sunt sume nete sau sume brute, acest lucru ducând la o confuzie în rândul cititorilor, în sensul creării unei stări de frustrare, având în vedere faptul că Clubul F.C. Argeș este o instituție publică, subordonată Consiliului Local Pitești și Primăriei Municipiului Pitești, alimentând astfel situația generală la nivel național creată asupra angajaților «de la stat». Conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 206/26.06.2018, în speță și anexa, nu pentru toți angajații F.C. Argeș au crescut salariile cu 25%, decât pentru o parte din ei.

Majorările la 1 iulie 2018 au fost în procent de:
a) Director – majorare de 15%
b) Contabil – şef – majorare de 25%
c) Consilier juridic gradul II – majorare de 25%
d) Inspector specialitate gradul II – majorare de 25%
e) Inspector specialitate gradul I – majorare de 25%
f) Referent Tr. IA – majorare de 15%
g) Administrator – majorare de 15%.

Astfel, în urma acestor majorări s-a ajuns ca, începând cu data de 1 iulie 2018, angajații F.C. Argeș sa încaseze următoarele salarii:
Director – 7.728 lei brut – 4.521 lei net (inclusiv sporul de vechime în muncă)
Contabil-şef – 6.493 lei brut – 3.799 lei net (inclusiv sporul de vechime în muncă și sporul C.F.P.)
Consilier juridic gr. II – 3.602 lei brut – 2.107 lei net (inclusiv sporul de vechime în muncă)
Inspector specialitate gradul II – 3.782 lei brut – 2.212 lei net (inclusiv sporul de vechime în muncă)
Inspector specialitate gradul I – 4.201 lei brut – 2.458 lei net (inclusiv sporul de vechime în muncă)
Referent Tr. IA – 3.105 lei brut – 1.831 lei net (inclusiv sporul de vechime în muncă)
Administrator – 3.000 lei brut – 1.750 lei net (inclusiv sporul de vechime în muncă).

Pentru a vă răspunde și la întrebarea pe care o adresați dumneavoastră la sfârșitul articolului, retoric presupunem, și anume dacă aparatul administrativ merită acești bani, putem să vă spunem că, la momentul acesta, în cadrul clubului avem un număr de 14 secții, dintre care 11 secții active, la care își desfășoară activitatea un număr de peste 300 de participanți la activitatea sportivă. Pentru toți acești sportivi/ membri ai staff-ului tehnic/ colaboratori, aparatul administrativ este format din 6 membri (al 7-lea este administratorul bazei de agrement), care desfășoară toate activitățile conexe activității sportive și nu numai (contracte, situații financiare, plăți către furnizori/sportivi/etc., achiziții publice vizând masa, cazarea, transportul, echipament, pază etc., deplasări și relația cu diferitele federații de specialitate, întocmire regulamente etc.). V-am enumerat toate aceste activități pentru a vă aduce la cunoștință activitatea aparatului administrativ, care este peste cea a altor instituții subordonate Primăriei Municipiului Pitești (Centrul Cultural, Filarmonica Pitești) și se poate compara cu activitatea A.D.P. Pitești sau S.P.E.M.P. Pitești, acolo unde, desigur știți, aparatul administrativ este mult mai mare. Nivelul salariilor în plată pentru funcții similare din alte instituții subordonate Primăriei Pitești SUNT MAI MARI decât cele de la F.C. Argeș”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole