Web Analytics

Șefii ASF încasează 10.000 de euro lunar salariu. „Nu are nicio legătură cu falimentele de pe piața RCA”

de | 21.03.2023 06:56 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Salariile la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trec de 10.000 de euro la nivel de conducere, recunoaște vicepreședintele instituției. Invitat în cadrul emisiunii “Conectat la România” de pe stirileprotv.ro, Cristian Roșu, vicepreședinte al ASF, a fost întrebat de Laura Culiță dacă aceste salarii sunt justificate, în condițiile în care, pe piața RCA, patru companii cu milioane de clienți s-au prăbușit, în ultimii ani. Trei dintre ele erau chiar lideri de piață la momentul respectiv.

Citește și: Corpul unei fetițe de doar câteva luni, găsit într-o pungă la groapa de gunoi

 “Salariile noastre sunt publice, sunt pe site-ul Autorității, se pot consulta la „Declarații de avere”. Deci nu am nimic de ascuns. În medie, dacă facem un calcul, probabil că este undeva în jur de 10.400 euro pe lună. E mult sau puțin? Fiecare poate să aprecieze sumele având un alt nivel de comparabilitate. Dacă aceste sume reprezintă o problemă de care tot timpul se pun întrebări, este la îndemâna Legislativului să stabilească prin lege un anumit cuantum pe care îl consideră adecvat și putem închide subiectul. Noi, oricum, ce am făcut nu am făcut în afara legii. Nu are nicio legătură cu numărul falimentelor sau cu numele celor care au intrat în faliment. Cred că aici putem fi de acord. Am făcut tot ce puteam să facem și tot ce era necesar să se facă, pentru că vă pot spune că în acești trei ani, 2020-2022 și 2023 – cele două lun i- au existat 62 de controale la nivelul întregii pieți, iar amenzile care au fost date au fost în cuantum de 35 de milioane de lei, comparativ cu perioada 2013-2019, în care toată suma a fost de 4 milioane. Iar la Euroins, particular, doar pentru ei, în această perioadă am avut 17 pe controale, în care s-au dat amenzi de 16 milioane de lei”, a spus  Cristian Roșu, vicepreședinte ASF.

Citește și: Prejudiciu de 160.000 de lei prin înscenarea unor accidente rutiere

Declarația vicepreședintelui ASF a fost făcută în contextul în care compania de asigurări Euroins se îndreaptă spre faliment, fiind al patrulea mare eșec pe piața de asigurări auto obligatorii din ultimii opt ani.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *