Web Analytics

Şefi de stat şi premieri pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Piteşti

de | 13.05.2021 13:48 | Cultură, Actualitate

În 1971 a avut loc inaugurarea Casei de Cultură a Sindicatelor Pitești, în Piața „Lenin”, după ce Hala de carne a fost demolată. O clădire reprezentativă, cu o sală generoasă (804 locuri), unde puteau avea loc spectacole de teatru, de folclor, de operă.

De la Nicolae Ceaușescu, la Băsescu și Iohanis

Dar și o sală vânată de politicieni, pentru că aici aveau loc marile ședințe ale P.C.R. și, după 1990, marile întâlniri ale politicienilor cu electoratul. Despre aceștia va fi vorba mai jos. Nu a fost șef de stat care să nu fi urcat pe scena Casei Sindicatelor Pitești! Fiecare și-a jucat rolul său și a luat mai multe aplauze decât Radu Beligan! Astfel, Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis au urcat pe marea scenă a Casei Sindicatelor! Totuși, cel mai des a urcat Elena Ceaușescu, fost deputat de Pitești, care își ținea aici dese cuvântări. Nu au lipsit premierii Manea Mănescu, Constantin Dăscălescu, Theodor Stolojan, Nicolae Văcăroiu, Victor Ciorbea, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Victor Ponta. Alți demnitari: Lina Ciobanu, Ion Radu, Gheorghe Pană, Ion Dincă, Iulian Vlad, Miu Dobrescu, Elena Nae, Emil Bobu, Vasile Blaga, Teodor Meleșcanu, Corneliu Vadim Tudor, Mihai Tănăsescu etc.
Nu mai pomenim de sutele de ședințe de partid ținute aici. Vedeți de ce sunt bune casele de cultură? Unde și-ar mai ține politicienii ședințele?
Ion Dumitrescu

Citește și Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, o instituţie de primă importanţă în cultura Argeşului

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole