Web Analytics

Ședință tensionată la CJ pe tema cumpărării Vilei Florica

de | 31.08.2017 15:13 | Actualitate, Politica si Administratie

CJArgesPropunerea făcută de consilierul județean PNL Marius Postelnicescu privind introducerea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de joi, 31 august a.c., a unui proiect de hotărâre privind achiziționarea Vilei Florida, a stârnit dispute și tensiuni între putere și opoziție.

Marius Postelnicescu a solicitat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre propus la începutul lunii august, privind oportunitatea achiziționării Vilei Florica de către Ministerul Culturii. „Cred că este un moment oportun de a pune pe masa Ministerului Culturii un proiect de-a gata pe care Ministerul poate să-l finalizeze. Spun acest lucru pentru că există și o evaluare făcută de experți, suma se cunoaște, toate elementele sunt pro achiziționării acestui imobil și ar fi păcat să ratăm această șansă”, a spus Postelnicescu. Numai că secretarul județului, Ionel Voica, i-a comunicat că nu e în competența Consiliului Județean să oblige Ministerul Culturii să cumpere conacul Brătienilor.

„Nu punem noi Ministerul Culturii să cumpere acest imobil. Noi le dăm un proiect prin care le aducem aminte că au oportunitatea să îl cumpere”, a explicat Marius Postelnicescu.

Manu: „Mă așteptam ca liberalii să cumpere Vila Florica”

Și șeful CJ, Dan Manu, a intervenit, afirmând că se aștepta ca PNL să cumpere Vila Florica. “Eu ca persoană fizică, ca social-democrat, mă așteptam ca liberalii să cumpere acest imobil. Este un mega-brand pentru fieful liberalilor. În mandatul dlui Ionuț Vulpescu ca ministru s-au făcut demersuri privind angajamentul de preemțiune din partea ministerului și două expertize solicitate de Ministerul Culturii. Vă reamintesc că la inițiativa social-democraților, și nu a liberalilor, am făcut inițiativa legislativă care să treacă prin comisii în Parlamentul României. În primăvara anului acesta, la inițiativa social-democraților s-a aliat un grup de 12 academicieni care au susținut demersul social-democrat. Inițiativa parlamentară a mers întâi în Senat, după care a mers în Camera Deputaților, cameră decizională. Și în Senat și în Camera Deputaților liberalii dvs au votat împotrivă. Uitați-vă pe site-uri și veți vedea! Am argumente. Din punctul meu de vedere, tristețe mare și vorbesc serios! Mai mult decât atât! În Camera Deputaților, ca și cameră decizională trebuia să intre în penultima săptămână în plen să fie votată. Rațiunea este, v-am zis, unde-i lege, nu-i tocmeală. O lege trebuie dusă în aplicare indiferent de guvernul condus politic de unul sau de altul. Neșansa noastră a fost că, în ultimele săptămâni, Parlamentul României s-a ocupat cu totul altceva, mai exact moțiunea de cenzură. Pe scurt și ca să concluzionez, în prima decadă a lunii septembrie, sunt garanții ca ea să fie introdusă pe ordinea de zi în Camera Deputaților, ca for decizional. Dar am o rugăminte: vorbiți cu distinșii dvs parlamentari PNL să facă bine să voteze demersul social-democraților privind achiziționarea prin lege a Vilei Florica ca patrimoniu național și ca brand național”, a adăugat Manu.

Miuțescu: ”Sunt sătul de minciunile pe care dvs, social-democrații le spuneți de ani de zile”

“În ceea ce privește ansamblul cultural, ca monument istoric, nu vrem să se întâmple acolo ca cineva, un liberal, să-l cumpere, să facă sediu de partid al Partidului Național Liberal. Noi vrem și demersul nostru este în acest sens, de a rămâne ca centru cultural, de a putea toată lumea să beneficieze de el. Nu numai de aici, din toată țara, pentru că noi considerăm că ceea ce avem noi la Vila Florica este un obiectiv de interes național care nu trebuie să fie nici al unui partid, nici măcar al unei instituții, ci al poporului român. Doi: trebuie să spunem lucrurilor pe nume și dvs. ați spus că demersul a fost trecut prin Senat tacit și n-a fost nevoie să voteze nici social-democrații, nici liberalii. În Camera Deputaților nu a fost introdus în momentul ăsta pe ordinea de zi și vreau să amintesc că în ședința în care s-a votat bugetul pentru 2017, în ianuarie, deputații de Argeș, liberali de data aceasta, dl Bica și dl Popa, au avut ca amendament pe ordinea de zi acordarea unei sume către Ministerul Culturii perntru a putea satisface cheltuiala, de a fi asigurat așa cum dl ministru Vulpescu de atunci, pe bună dreptate s-a exprimat că dorește să o cumpere. Deci n-aveau cum și nu puteau fi niciodată împotriva unui asemenea proiect. Ultimul Consiliu Județean, înaintea noastră a făcut o comisie de negocieri pentru achiziționarea acestui imobil. Acea comisie bănuiesc că s-a făcut tocmai în intenția cumpărării, negocierii sumei sau demersurilor pentru cumpărare. Dle președinte, dacă noi cerem acest demers și dvs faceți ce doriți dvs. și o cumpărați, eu vă felicit, dar mi-e teamă că nu veți face. Eu sunt sătul de minciunile social-democrate pe care dvs, social-democrații le spuneți de ani de zile, pentru că acest demers e din 2012”, a afirmat Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș.
„Dle președinte, haideți să nu politizăm! Ați avut ani buni când ați fost și la guvernare și majoritari în Parlamentaul României și n-ați făcut o vorbuliță. Eu m-am referit la comisiile din Parlament. Eu v-am spus: colegii dvs. n-au votat. Să fiți mulțumiți și accept anticipat felicitările pentru că social-democrații au inițiat și vor duce la îndeplinire acest proiect”, a încheiat președintele Manu, după care s-a trecut la vot.
Proiectul propus de consilierul liberal Marius Postelnicescu a fost respins, în cele din urmă, întrucât consilierii județeni social-democrați, majoritari în CJ, s-au abținut.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii