Web Analytics

Seară Brahms, la Filarmonica Piteşti

de | 26.01.2017 15:01 | Cultură

9 filarmonica
Filarmonica Piteşti organizează joi, 26 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, o seară muzicală Brahms. Alături de violonistul Gabriel Croitoru, revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti dirijorul Adrian Morar. În program: Johannes Brahms – Concert pentru vioară în Re major şi Simfonia nr. 3 în Fa major.
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Gabriel Croitoru (foto) are, în palmares, ca solist, peste o mie de concerte cu filarmonicile din ţară, dar şi din străinătate, acompaniat de celebre orchestre, inclusiv London Royal Philharmonic, Monte Carlo Symphony sau Lyon Symphony. Apreciat pentru tehnica sa de însuşi Yehudi Menuhin, Gabriel Croitoru cântă, din 2008, pe vioara „Guarneri”, care i-a aparţinut lui George Enescu.
Dirijor al Operei Naţionale din Cluj-Napoca, Adrian Morar este o prezenţă activă pe scenele simfonice şi lirice ale ţării. După finalizarea studiilor de vioară şi pian la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, urmează Academia de Muzică din acelaşi oraş, la clasele dirijat coral şi fenomenologie dirijorală. Şi-a perfecţionat măiestria dirijorală urmând cursuri de specialitate la Stuttgart şi Dresda. Este laureat al mai multor concursuri pe plan european. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în anii 2010 şi 2014.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii