Web Analytics

Se vinde fabrica de mezeluri „Pe gustate”

de | 24.08.2017 09:55 | Economie

12 AsanCasa de Insolvență Transilvania (CITR), administratorul judiciar al producătorului de lactate și mezeluri Lactag, a scos la vânzare linia de business reprezentată de fabrica de mezeluri „Pe Gustate” pe care compania o deține din 2013, potrivit datelor publicate de CITR.  Fabrica este amplasată la periferia oraşului Craiova la doar 3 km de acesta, în comuna Cârcea (județul Dolj), iar producția atinge în acest moment un nivel de 4 tone zilnic, fiind produse peste 100 de sortimente din carne: mezeluri fiert-afumate, specialități, afumături, produse semi-uscate etc.

„Afacere la cheie, linia de business fabrica de mezeluri «Pe Gustate» pune la dispoziție peste 100 de rețete de produse, 1.500 de clienți activi care achiziționează produsele din portofoliul de mezeluri, contractele aflate în forma de negociere, dar și personal calificat și sisteme de fluxuri integrate”, se arată în documentul publicat de casa de insolvență.

Adriean Asan: „Este o decizie care ar putea ajuta Lactag”

Despre decizia celor de la CITR și implicațiile acesteia asupra întregii afaceri Lactag am discutat cu Adriean Asan, managerul Lactag.
# O decizie surprinzătoare, CITR vinde linia de business „Pe gustate”.
– Da, poate fi considerată o decizie surprinzătoare, chiar și pentru noi, dar e o decizie oarecum normală în anumite condiții și nu e obligatoriu să se și materializeze.
# Care sunt condițiile în care s-ar ajunge la finalizarea acestui demers al casei de insolvență?
– Noi avem un plan de reorganizare în momentul de față, plan de reorganizare care presupune mai multe direcții de acțiune. Dacă rezultanta acestor acțiuni nu va fi cea scontată, atunci există într-adevăr și această variantă a vânzării acestei linii de business care este reprezentată de fabrica noastră de mezeluri.
# Cum merge acum această fabrică de mezeluri?
– Merge foarte bine, linia de business e funcțională, produce, nu sunt probleme.

„Există și varianta în care să continuăm alături de un investitor important din domeniu”

# De ce credeți că CITR a formulat anunțul oarecum la sigur ca și cum fabrica trebuie vândută sigur?
– E o modalitate de publicitate și de a atrage atenția investitorilor, cred eu. Acest anunț nu exclude însă și alte variante în afara celei a vânzării propriu zise.
# Care ar fi variantele?
– Varianta vânzării, în primul rând, ar putea însemna obținerea unei sume de bani din care o parte să contribuie la acoperirea unor datorii, iar altă parte să revină companiei și cu care să consolidăm partea de lactate din afacere. De asemenea, există și varianta în care să nu vindem fabrica, dar un investitor important din domeniu să vină alături de noi și să continuăm împreună.
# Dacă se va ajunge totuși la licitație, există un termen, măcar orientativ, pentru aceasta?
– Nu știu să existe un termen stabilit, dar materializarea unui astfel de demers necesită 6-7 luni de zile.
# Ce valoare de vânzare ar avea fabrica de mezeluri „Pe gustate”?
– Unul bun, unul destul de mare pentru că linia de business, așa cum v-am spus, funcționează și o face bine. Nu am o cifră acum, nu vă pot oferi o valoare, dar dacă se va ajunge la valorificarea fabricii sunt convins că vom obține suficient încât să ne ajute și la finalizarea cu succes a planului de reorganizare și la consolidarea producției de lactate care este business-ul nostru de bază.
# Cât de mult va fi afectată în întregul ei afacerea Lactag de vânzarea fabricii de mezeluri?
– Nici aici nu am o cifră anume, vă dați seama că dispariția unei linii de producție din afacere poate însemna un pas înapoi, dar, la fel de bine, dacă se obține un preț bun asta ne va ajuta să ne extindem și performăm și mai mult pe linia de lactate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii