Web Analytics
scris marți, 14.03.2023

Se schimba Codul Silvic. Cum puteți participa la procesul de consultare

 La Universitatea „Transilvania”, din Brașov, a avut loc , luni, 13 martie, lansarea procesului de elaborare a Noului Cod Silvic. La eveniment au luat parte foarte mulți specialiști din sector, de la ingineri silvici, la reprezentanți ai asociațiilor de proprietari de păduri, organizații sindicale, patronale sau de protecția mediului. Nu a lipsit nici directorul general al Romsilva, Daniel Nicolăescu, și nici inspectorul general al Gărzii Forestiere Naționale, Levente Porzsolt.

Se schimba Codul Silvic. Cum puteți participa la procesul de consultare

Citește și https://jurnaluldearges.ro/jandarmeria-arges-un-dosar-penal-si-amenzi-de-22-000-lei-in-doua-zile-in-domeniul-silvic-241348/

După cum a anunțat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, prezent la eveniment, noul cod silvic va fi elaborat în cadrul proiectului „Reforma sistemului de management și a celui de guvernanță în domeniul forestier prin dezvoltarea unei Strategii forestiere naționale și a legislației subsecvente”, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C2 – Păduri și protecția biodiversității.

Proiectul Noului Cod Silvic va trebui elaborat până la finalul lunii mai 2023. El va fi înaintat către Parlament, acolo unde trebuie să fie dezbătut și apoi votat. Ministrul a spus că o decizie în acest sens va fi luată în cadrul coaliției de guvernare, conform Forestmania.

Ministerul Mediului transmite că toate persoanele interesate să participe la procesul de consultare sunt invitate să completeze chestionarul de pe următorul link: https://proiect.codsilvic.ro/inscriere-la-consultarea…/

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *