Web Analytics

Se promovează mișcarea în Parc Lunca Argeșului, prin programul “Promenada inimilor”

de | 25.09.2021 11:03 | Actualitate, Sport

Lunca Argeșului, 10:30 – 14:30, promovarea mișcării pentru sănătatea inimii

Clubul Rotary Pitești continuă, și în 2021, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce îşi propune ca, în această perioadă atipică, să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică (cu respectarea distanțării), minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Dan Gaiţă – profesor de cardiologie și membru Rotary.

Vor fi organizate: împărțirea de pliante pentru a conștientiza prevenirea bolilor cardiovasculare, plimbări pe jos, cu bicicleta și cu trotineta, cu role, activitate la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Pitești în data de 25 septembrie 2021, între orele 10:30 – 14:30 , cu desfășurare în Parcul Lunca Argeșului din municipiul Pitești.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii