Web Analytics
scris vineri, 05.04.2024

Se pregătește înmormântarea Papei! Unde a cerut să fie îngropat

Papa Francisc a simplificat ritualul funerar pentru papi, iar trupul său nu va fi expus în public, după cum dezvăluie în cartea „Succesorul”, în care vorbește pentru prima dată despre relația sa cu Benedict al XVI-lea și confirmă că va fi înmormântat în Bazilica Santa Maria Maggiore, și nu în grotele de la Vatican, potrivit ProTV. 

Se pregătește înmormântarea Papei! Unde a cerut să fie îngropat

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

În această carte-interviu scrisă de jurnalistul spaniol Javier Martínez-Brocal, Papa Francisc dă asigurări că funeraliile lui Benedict al XVI-lea au fost ultimele care s-au desfășurat cu protocolul funerar actual și că în cazul Papei emerit totul a fost decis de secretarul său istoric, germanul Georg Gänswein.

„Va fi ultimul priveghi făcut în acest fel, cu trupul papei expus în afara sicriului, pe un catafalc. Am vorbit cu maestrul de ceremonii și am eliminat acest lucru și multe alte lucruri”, a spus el, reamintind de înmormântarea predecesorului său, Benedic al XVI-lea.

Sursă: https://www.protv.ro/articol/98976-se-pregateste-inmormantarea-papei-locul-neobisnuit-in-care-a-cerut-sa-fie-ingropat-exista-o-usa-care-duce-la-o-camera?utm_source=referrer&utm_medium=cross_intern&utm_campaign=stirileprotvro_hp

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *