Web Analytics

Se pregătește calea ferată de la București spre Pitești pentru trenurile cu hidrogen

de | 20.08.2022 14:24 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA lansează lucrări pe două tronsoane însumând 85 km din calea ferată spre Pitești. Pe aici vor circula trenuri cu hidrogen cumpărate cu bani din PNRR.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii (preț inclus materiale, manoperă) fară utilaje grele de cale”. Valoarea totală estimată a contractului (lucrări de tip Quick Wins) este de 663.614.246,82 lei, echivalentul a peste 135 de milioane de euro.

Citește și: Marius Nicolaescu, prezent la Festivalul “Tradiții argeșene” de la Corbeni 

Se vor face înlocuiri de șină, aparate de cale montate pe traverse de beton, piese pentru aparate de cale, JIL-uri, cupoane de tranziție, traverse normale și speciale din lemn pentru aparate de cale și poduri, contrașine pod, platelaj metalic ambutisat și neambutisat pentru poduri, traverse de beton complet echipate, dale elastice pentru treceri la nivel, material mărunt, piatră spartă, realizarea căii fară joante și înglobarea aparatelor de cale în C.F.J.

Sursa: clubferoviar.ro

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *