Web Analytics

Se oprește din nou activitatea la Uzina Dacia din Mioveni. Care este motivul?

de | 15.04.2022 11:51 | Actualitate, Economie

Conducerea grupului Renault România a anunțat angajații de la Automobile Dacia că programul de lucru al unor departamente va fi redus. Astfel, potrivit unei note informative, conducerea Uzinei Dacia din orașul Mioveni transmite că începând cu 16 aprilie a.c. se va lucra doar schimburile 1 și 2. De asemenea, în departamentul Presaj se va reduce activitatea în zilele de 18, 19, 20 și 21 aprilie, la schimbul 3 și parțial la schimburile 1 și 2.

Citește și: Articolul care a schimbat un destin. Vlada din Ucraina a fost angajată translator la Leoni, după reportajul din Jurnalul

Conform notei informative tranmise, activitatea la uzina Dacia se va desfășura în zilele următoare astfel:

  • Secțiile cutii de viteze și motoare – activitatea întreruptă în zilele de 15,18 și 21 aprilie
  • Secția aluminiu – lucrează parțial doar pentru clienții externi în zilele de 15, 18 și 21 aprilie
  • Secția Șasiuri și celelalte activități din UMCD – vor lucra în așa fel încât să răspundă cererilor din UVD și a clienților externi.

De asemenea, DLRo și celelalte direcții suport își vor organiza programul de lucru și oamenii angajați în funcție de cererea clienților, în perioadda 15-21 aprilie.

Totodată, uzina Dacia din Mioveni anunță că salariații care vor rămâne acasă în această perioadă vor fi plătiți cu 85% și tichete de masă. Amintim că, în ultimii doi ani, uzina Dacia și-a întrerupt de mai multe ori producția, mai întâi din cauza pandemiei, apoi din cauza problemelor de aprovizionare cu semiconductori, iar acum și din cauza războiului din Ucraina  și a sancțiunilor impuse Rusiei. Circa 40% din producția Presajului din cadrul Uzinei Dacia era pentru fabricile-client din Rusia.

Citește și: Abia după 6 ani începe procesul. Mama tânărului mort pe şantierul lui Inquieto: „L-am adus cu capul în pungă, în prosoape şi în pungă…”

Foto: antena3.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *