Web Analytics
scris miercuri, 14.02.2024

Se modernizează calea ferată Pitești – Golești – Călinești

Veste bună pentru infrastructura feroviară din Argeș. Până pe 27 martie 2024 se va desfășura prima etapă a programului de reînnoire a căii ferate București – Pitești pe tronsonul Pitești – Golești – Călinești, de 21 km, transmite Ion Mânzînă, președintele CJ și al PSD Argeș.

Se modernizează calea ferată Pitești – Golești – Călinești

În urma lucrărilor trenurile a trebui să atingă viteze mai mari, de până la 120 km/h. Valoarea proiectului se ridică la 82,13 milioane lei, fără TVA, din fonduri nerambursabile PNRR.

Citește și Primăria Pitești: ce trebuie să știi dacă vrei să te căsătorești

„Argeșul are una dintre cele mai complexe rețele de cale ferată și gări. Prin modernizarea și dezvoltarea infrastructurii feroviare sprijinim sectorul transporturilor, unul dintre cele mai importante din economie. Discuțiile pe care le avem la nivel instituțional au un singur scop: dezvoltarea infrastructurii feroviare și rutiere din județul Argeș. Am reușit să deblocăm proiectele de modernizare a gărilor din Curtea de Argeș, Costești și Golești, iată că acum au început și lucrări care să permită circulația la viteze mult mai mari a trenurilor. În timp ce alții doar vorbesc, noi facem!”, a declarat Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *