Web Analytics

Se deschide circulația pe prima secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești

de | 15.12.2022 14:38 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Astăzi, 15 decembrie, la ora 15, este anunțată deschiderea circulației rutiere pe Secțiunea 1 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, prima inaugurată în cadrul proiectului. Este vorba despre tronsonul Sibiu-Boița.

Citește și: Restricții de tonaj pe DN 73C

Construcția acestei secțiuni (investiție de  613 milioane lei) a început în aprilie 2020 și trebuia terminată în 36 de luni, dar lucrările au fost finalizate mai devreme.

Inaugurarea acestui prim lot de pe A1 le permite șoferilor să conducă pe 188 kilometri de autostradă fără întrerupere, de la Boița (județul Sibiu) până la Holdea (județul Hunedoara), potrivit datelor Economedia.

De astăzi, ne vom bucura de primii 13,17 km ai acestei autostrăzi extrem de importante, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu/Pitești este importantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a țării noastre.

De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați. Acest obiectiv al României și al Uniunii Europene este așteptat de mai bine de trei decenii”, a precizat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

După cum v-am informat, autostrada A1 Sibiu-Pitești va avea 122 kilometri și cuprinde cinci secțiuni: secțiunea 1 Sibiu-Boița: 13,17 km lungime; secțiunea 2 Boița-Cornetu: 30,35 km; secțiunea 3 Cornetu-Țigveni: 36,40 km; secțiunea 4 Tigveni-Curtea de Argeș: 9,9 km; secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești: 30,34 km.


Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *