Web Analytics
scris joi, 14.03.2024

Se construiesc două drumuri montane spectaculoase în România. Când vor fi gata 

În următoarele zile, două drumuri de munte care încep din orașul Uricani din Hunedoara, aflat în ținutul sălbatic de la poalele munților Retezat și Vâlcan, vor intra în șantier. Peste 80 de milioane de lei vor costa lucrările, potrivit evz.ro. 

Se construiesc două drumuri montane spectaculoase în România. Când vor fi gata 

Citește și: Copii cu dizabilități, închiși în apartamente de mai bine de un an

Drumul Național 66A traversează valea Jiului de Vest, prin orașele Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani, iar din orașul Uricani din Hunedoara continuă încă 20 de kilometri prin satele Valea de Brazi și Câmpul lui Neag, oprindu-se în zona Câmpușel aflată la limita județelor Hunedoara și Gorj.

anii 2000, drumul a fost asfaltat până la Câmpușel la poalele munților Retezat și Vâlcan, iar de aici este continuat de un drum forestier dificil care traversează Parcul Național Domogled Valea Cernei, spre Băile Herculane și Orșova.

Sectorul modernizat în urmă cu două decenii s-a degradat cu timpul, deși este este mai circulat, fiind într-o zonă izolată de munte. În trecut, el era folosit mai mult pentru transportul cărbunelui și pietrei de la carierele din Câmpul lui Neag și al lemnelor. Mulți turiști au vizitat această zonă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită