Web Analytics

Scrisoarea deschisă a lui Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești

de | 8.09.2020 15:09 | Actualitate, Politica si Administratie

„Una dintre cele mai mari probleme ale acestui oraș este că a fost întotdeauna condus de tătuci. Tătuci care au știut ei mai bine mereu ce e de făcut, ce e mai bine pentru oameni. Tătuci care au promovat cum, când și pe cine au vrut, că ei știu mai bine și asta.
Tătucii ăștia au construit după bunul plac Piteștiul de azi. Un Pitești gri al tătucilor de partid, în care restul lumii se sufocă. Am avut tătuci la Pitești, am avut tătuci la județ. Toți au ținut așteptările oamenilor jos, ca să se bucure cu puțin și să voteze cum li se spune.
Acum lucrurile s-au schimbat. Tătucul Gentea care urma la rând, vede acum că pierde. Drept urmare, iese la atac. Un atac josnic, la persoană. Nu vrea să avem o dezbatere. Nu vrea să ne confruntăm direct în soluții și argumente. Îi voi răspunde drept urmare aici, în scris, pentru ca toată lumea să vadă și să înțeleagă.
Domnule Gentea,
Știu că vă e greu a crede că se poate vorbi de un spital în Pitești. E logic ca nu puteți să vă gândiți la parcuri industriale sau infrastructură rutieră de secolul 21. E logic, pentru că ați rămas încremenit în timp. În gri și în praf. Nu v-ați pus niciodată problema că am putea face investiții mari în Pitești, pentru că orizonturile vă sunt limitate. Nu puteți vorbi de dezvoltare, pentru că nu vă place. Vă încurcă. Dar să mă atacați pe mine că eu vreau asta pentru Pitești, mi se pare incredibil.
Da, domnule Gentea, de aceea am plecat de lângă dumneavoastră. Că nu mai vreau să am lângă mine un tătuc care să îmi spună mereu cât și ce am voie să sper. Nu mai vreau ca griul dumneavoastră să întunece viitorul și visele copiilor mei. Nu vă las să mai desenați Piteștiul în culorile de partid. Vreau să sperăm mai mult. Vreau ca oamenii să aleagă singuri ce vor să viseze! Să aleagă singuri cum își văd orașul!
Eu nu știu cine și ce vă șoptește dumneavoastră noaptea. Sunt bărbat și recunosc că acest lucru nici nu mă interesează. Știu în schimb cine vă șoptește ce aveți de făcut prin oraș. Știu cine vă șoptește pe cine și pe unde să numiți pe funcție. Știu că vi se șoptește cine și ce contract are de câștigat.
Da, domnule Gentea, de aceea am plecat de lângă dumneavoastră și din PSD. Nu din cauza celor care îmi șoptesc mie să fiu primar, ci din cauza celor care vă șoptesc dumneavoastră să fiți. Nu pot lăsa Piteștiul pe mâna lor!
Renunțați, vă rog, la această poză de victimă, de părinte trădat. M-ați folosit atâta timp cât imaginea și munca depusă de mine vă aducea beneficii. Am fost bun și pe Facebook și pe stradă cât timp arătam că cineva mai muncește și la primărie. Nu v-a mai plăcut când am început să cresc în sondaje. Când piteștenii au început să vadă ce se întâmplă cu adevărat și că sunt singurul căruia chiar îi pasă.
Sunteți consilier local de vreo 4 mandate. Sunteți președinte la PSD Pitești de și mai mult. Nu ați făcut absolut nimic. Ați fost mereu mână-n mână cu Ionică și acum criticați Primăria? Ați condus și conduceți direct societățile acestea păguboase ale Primăriei și acum vă faceți că plouă? Că nu știți nimic?
Eu sunt, într-adevăr, cel care am ales să o iau pe alt drum. Pentru mine și pentru orașul acesta. Am căutat un loc și o echipă unde să găsesc sprijin adevărat. Am găsit acest lucru la PNL. Am plecat din PSD pentru că „aveam ambiții prea mari”, cum vă plăcea să spuneți în anumite cercuri. Și culmea, nu le aveam pentru mine, ci pentru Pitești!
Nu, domnule Gentea, aici ați avut dreptate. Nu am făcut niciodată parte din gașca dumneavoastră. Și asta v-a deranjat mereu. Pe dumneavoastră și pe cei de la PSD. Eu eram pe stradă printre oameni când la partid se făceau cărțile. De aceea vreau să mă ocup doar de administrație, nu de politică. De aceea nu am cerut nicio funcție politică în PNL.
Îmi ironizați activitatea de pe Facebook? Îmi ironizați munca de ”dispecer”? Păi ăsta era singurul lucru pe care îl puteam face. Să ajut direct oamenii. Pentru că Primăria le întorsese spatele. Asta până “mi-ați dat interzis” prin primărie și ați amenințat că îi concediați pe cei care mai vorbesc cu mine. Azi nu o mai face nimeni. Primăria prietenului Ionică e goală.
Într-adevăr, am plecat după ce am vorbit cu dumneavoastră. Dar nu pentru că mi-ați spus că nu mă puneți candidat pe mine. Ci pentru că mi-ați spus că sunt nebun dacă vreau să schimbăm ceva. Că e bine așa. Că pleacă ai noștri, vin ai noștri. Că o să mă termin eu cu spitalul, cu gunoiul, cu pădurea. Aaaa, apropo, să nu uităm. Ce v-ați mai supărat pe mine atunci cu Pădurea Trivale, când am vrut să nu mai dăm voie tăierii. Cred că am supărat mulți prieteni de pe la partid.
Domnule Gentea, eu respect pe toată lumea. Asta am învățat-o de la mama. Ea și cu tata, oameni simpli din Pitești, mi-au zis să învăț câte ceva bun de la fiecare. Eu nu mă prefac. Am colaborat o perioadă, dar atunci când am constatat că ne despart mai multe lucruri decât ne apropie, am zis că e mai bine să o iau pe drumul meu. Dragoste cu sila nu există. Asta tot de la mama o știu.
Am căutat și am găsit un loc în care să fiu respectat pentru ceea ce sunt și pentru ceea ce fac. Am găsit la PNL o echipă care m-a primit în rândurile ei și alături de care am pus pe foaie prioritățile noastre pentru oraș. Ei au curajul să facă, domnule Gentea! Au curajul să creadă că se poate și în Pitești! Așa cum s-a putut și pe la Oradea și pe la Sibiu sau Cluj. De ce la ei se poate și la noi nu? M-am dus acolo unde am văzut că se poate. Unde oamenii cred în soluții. Unde politicienii tineri au auzit de Facebook și smart city. Acolo unde primarii nu fug de fonduri europene că ”aduc prea multe controale pe capul nostru.”
Eu știu că s-au speriat consultanții că v-au venit sondajele comandate de la PSD. E groasă situația, știu. Mai am și eu prieteni pe acolo. Dar nu lăsați panica să vă întunece și mai tare comportamentul. Atacați într-un mod josnic chiar și pentru bătălia politică. Nu fug de luptă, dar hai să o facem bărbătește! Și hai să ne batem în primul rând în proiecte pentru piteșteni!
Sorin Apostoliceanu,
Primarul piteștenilor”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Tatuci pe care tu i-ai pupat pe obraz și alături de care ai fost pe scena la celebrul miting de susținere a lui Dragnea și ordonanței 13! Pe cine credeți ca păcăliți domnule Apostoliceanu dacă v-ați vopsit din rosu pesedist în galben penelist!?