Web Analytics

Scrisoare deschisă către cetăţenii oraşului Ştefăneşti (1)

de | 3.05.2012 18:37 | Politica si Administratie

”Sunt omul care face ceea ce promite, şi locuitorii orașului au certitudinea că banul public nu va fi cheltuit niciodată pe lucruri invizibile. Mandatul 2008-2012 a însemnat atât continuarea investiţiilor începute în perioada anilor 2007-2008, dar şi realizarea unor noi investiţii atât în infrastructură (apă, canalizare, drumuri), dar şi în învăţământ, cultură, sănătate şi protecţia socială.
Am considerat că o localitate urbană tânără are nevoie de investiţii în toate domeniile, are nevoie de apă şi canalizare, dar şi de locuri de agrement, de şcoli bine dotate, de trotuare şi locuri de parcare.
Un oraş are nevoie să se extindă atât în ceea ce priveşte construcţia de locuinţe, dar şi de zone în care micii investitori şi nu numai să-şi dezvolte o afacere fără a intra în contradicţie cu noile legi ale urbanismului. Pentru acest lucru de mai bine de doi ani lucrăm la reactualizarea Planului Urbanistic General al Oraşului Ştefăneşti care să stipuleze în el tot ceea ce este necesar unei localităţi urbane.
Una din condiţiile de bază ale unei vieţi decente şi civilizate o reprezintă infrastructura materializată prin reţeaua de drumuri, existenţa apei potabile în fiecare casă şi bineînţeles reţeaua de canalizare.
Aşa cum apreciam la sfârşitul mandatului 2004-2008 în 3-4 ani majoritatea străzilor vor beneficia de covor asfaltic şi pot spune că am apreciat corect, la acest moment nemaifiind doar străduţe şi aleei ce nu depăşesc nici 500 m lungime neasfaltate. Şi acest lucru are în primul rând motivaţia realizării mai întâi a reţelei de apă şi canalizare şi nu neputinţa realizării acestei investiţii.
Am realizat în acest mandat peste 20 km de drumuri asfaltate astfel:
• Întreaga reţea de drumuri a zonei Goleşti fiind în totalitate asfaltată
• Pe zona Ştefăneşti Vale am beneficiat de infrastructura drumurilor – străzile Ruseşti, Marcea, Vlădusei, Berecheti şi Smărăndeşti fiind dotate cu un covor asfaltic de calitate, de şanţuri betonate
• Cele mai multe străduţe şi aleei adiacente drumului naţional DN7 au fost asfaltate: Str. Calea Ştefăneasca, Str. Câmpului, Str. Gării, Str. Macilor, Str. Florilor
• Zona Valea-Mare – Blocuri a beneficiat de investiţii în domeniu, fiind cuprinse în reabilitări toate aleile din cartier, dar şi străzile Mândriei, Fericirii şi Liniştii, Aleile Budan, Lescioara, Goleasca şi Stadionului, dar şi străzile Vale Popii Vale şi Deal, iar pe strada Morii au fost asfaltate Aleile Steriade 1,2,3.
• A fost continuat covorul asfaltic în zona Valea-Mare- Enculeşti, iar în acest an sunt programate străzile Chilimenţi, Ogăreşti şi Văii.
• Pe raza zonei a fost asfaltată şi ultima cale de acces către cetăţenii de etnie rromă respectiv Str. Crângului.
Cu toate că suntem o localitate urbană extinderea reţelei de apă a fost una din marile priorităţi ale mandatului 2008-2012, investiţiile beneficiind atât de aportul bugetului local cât şi de buna colaborare cu operatorul S.C. APĂ CANAL 2000 S.A., iar din 2011 şi de banii europeni prin accesarea fondurilor structurale.
În acest mod reţeaua de apă acoperă aproximativ 80% din localitate în acest mandat, beneficiind de ea:
• Întreaga zonă Goleşti însumând 5,7 km de reţea. Este în studiu de finalizare în zonă realizându-se şi un foraj de mare adâncime, o staţie de stocare şi un sistem suplimentar de pompare
• Zonele Ştefăneşti Vale şi Izvorani beneficiind de extinderea reţelei de apă pe porţiunile aval, aceasta însumând 6 km reţea, pentru zonele de amonte fiind necesare staţii de separare. Aceste investiţii fiind în derulare pe zona Izvorani, iar în 2012 finalizate şi pe zona Ştefăneşti Vale.
• Pe tronsonul Valea Mare reţeaua de apă a fost extinsă cu aproximativ 2 km, în anul 2012 aceasta beneficiind de fondurile europene în derularea investiţiei atât pentru reţeaua de apă cât şi de canalizare.
O parte importantă a bugetului local am alocat-o pentru reţeua de canalizare, capitol la care încă suntem deficitari, canalizarea având un cost pe km destul de greu de suportat de un buget local. Acest lucru face ca anual să realizăm o medie de 3-4 km, reuşind să branşăm str. DN7 de la pasarelă până la Primărie pe ambele părţi, str. Coasta Câmpului de la Blocuri la intersecţia Valea Mare, străzile Valea Popii Deal şi Vale, o parte din zona Zăvoi.
De remarcat este faptul că începând din septembrie 2011 prin accesarea fondurilor europene suntem beneficiarii a 14,8 milioane euro investiţii, ce va permite ca şi această utilitate să acopere cea mai mare parte a localităţii
Tot la acest capitol am realizat în 2011 un tronson de canalizare pluvială, care, continuată, va rezolva pe zona Vale-Mare-Blocuri şi problema inundării gospodăriilor şi a subsolurilor blocurilor. Este o lucrare care va schimba complet problema revărsărilor de ape de pe versanţi, ţinând cont că reţeaua de cale ferată este o adevarată barieră în calea apelor pluviale către râul Argeş.
Primar, Dorin Mihail Bărbuceanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii