Web Analytics
scris duminică, 23.06.2024

Scrimă: România este vicecampioană europeană la sabie masculin echipe

Echipa masculină de sabie a României a câştigat duminică medalia de argint a probei în cadrul Campionatului European de Scrimă de la Basel.

Scrimă: România este vicecampioană europeană la sabie masculin echipe

Echipa României, formată din Răzvan Ursachi, Vlad Covaliu, Radu Niţu şi Matei Cîdu, a învins Elveţia, cu 45-13, şi Italia, cu 45-37, calificându-se în  semifinale, unde au eliminat Turcia, cu scorul de 45-44. În finală, România a întâlnit Ungaria, în faţa căreia a cedat cu scorul de 40-45. Antrenorii echipei României sunt Alin Badea şi Emilian Niţă. Este prima finală europeană pe care o dispută o echipă de scrimă seniori a României, după cea din 2012, când băieţii de la sabie au cucerit tot medalia de argint, la Legnano.

Citește și: O nouă metodă de înșelăciune. Oamenii primesc prin curier colete nesolicitate pentru care li se cer sute de lei

„Echipa masculină de sabie a României este vicecampioană europeană. Vlad Covaliu, Radu Nițu, Răzvan Ursachi și Matei Cîdu au câștigat medaliile de argint la Campionatul European de Scrimă de la Basel 2024, după ce au cedat cu 40-45 în finala disputată împotriba echipei Ungariei.

Este prima medalie europeană de argint obținută la seniori de o echipă masculină tricoloră în ultimii  12 ani. Felicitări sportivilor Răzvan Ursachi (CS Dinamo), Radu Nițu (CS Riposta), Vlad Covaliu (CS Dinamo) și Matei Cîdu (CSA Steaua) și antrenorilor de la lot, Alin Badea și Emilian Nuță! Felicitări și antrenorilor care au contribuit la această performanță, muncind la cluburi alături de sabrerii tricolori: Rareș Dumitrescu, Marius Gălățanu, Sandu Constantin, Alexandru Chiculiță și Irina Covaliu!”, a anunțat Federația Română de Scrimă.

Foto: Federația Română de Scrimă

Citește și: Euro 2024. Mesajul lui Edi Iordănescu pentru fani: „Capătul nu e aici, vă asigur”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită